Två mål av Anton Vestlund i dagens match mot Mullsjö Foto: Idrottsfoto
Karlstad IBF

Vi tappar två poäng

Sist i tabellen med bara 6 poäng var det bara vinst som gällde för Karlstad borta mot Mullsjö. Det såg länge ut att bli så, men Johan Nygårdhs 5-5 med 1:30 gjorde att lagen fick en poäng var. - Det var jävligt surt att tappa den så sent, säger Karlstads Anton Westlund till ibnytt.se

Väldigt viktig match för Karlstad som ligger sist i tabellen vilket visade sig direkt då laget var det klart bästa laget på planen i den första perioden och gör även 0-1 genom Anton Vestlund. Även den andra perioden får en kanonstart för bortalaget som går ifrån till en 3-0 ledning som står sig till knappa 10 minuter in då Issac Rosén reducerar för Mullsjö. Mullsjö gjorde även 2-3 innan Karlstad utökade ledningen till 2-4 genom Jonas Wiberg.

Om den första perioden var Karlstads så blev den tredje perioden helt Mullsjö som direkt tog taktpinnen och gjorde två snabba mål till kvittering 4-4 vilket stod  sig till 12:56 då Karlstad återigen tog ledningen. Viktigt mål och nu var bortalaget på väg mot säsongens andra 3 poängare. Men Johan Nygårdh i Mullsjö förstörde för Karlstads glädje då han hittade in kvitteringen till 5-5 vilket också blev slutresultatet efter förlängning.

Karlstads Anton Vestlund gjorde en bra match och två mål.

– Det var jävligt surt när de gjorde det sista målet. Vi var på god väg idag och det känns som att vi tappar två poäng. De första två perioderna är bra likt de var mot Dalen men sen går vi ner oss något i tredje. För egen del kändes det också bra idag vilket det gjort under hela säsongen, säger Anton.

Hur mycket fokuserar ni på att ni ligger sist? 

– Egentligen ingenting men det finns ju där. Det för inte skapas ett förs stort avstånd till övriga lag om vi ska hänga med. Blir det för långt avstånd så kan det bli svårt när vi får spelet att stämma. Vi jobbar hårdare nu, börjar få ordning på försvarsspelet och går mer på omställningar.

Ingen veckomatch för er del utan först på söndag. Är det vad ni behöver?

– En hel träningsvecka kan vara bra för oss. Warberg borta på söndag är verkligen en match vi kan vinna och att vi kan komma fräscha dit är jättebra.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar