SSL-Herr

Storvreta vinnare av Sibylla Games

Känslor, högre tempo och tufft spel när Växjö och Storvreta spelade final i Sibylla Games.
Serie: Sibylla Games. Matchstart:
Växjö IBK
7 - 8
Storvreta IBK

Försäsongsturneringen Sibylla Games avgjordes under söndagseftermiddagen med turneringens bästa match när hemmalaget Växjö mötte regerande svenska mästarna Storvreta.

Direkt i den första perioden blev det både hett och målrikt. Tuffa dueller, utvisningar och chanser avlöste varandra tätt första 20 minuterna där det blev hela 8 mål och ledning med 5-3 för Storvreta.

— Vi hade på känn. Vi har väl kanske inte haft så tuffa matcher på förhand och vi visste att det skulle smälla och det blev ett bra test för oss, säger Storvretas Linus Jämtdal.

En del i den händelserika inledningen var Växjös höga press som testades mot bästa motstånd.

— Vi sätter den ganska väl genom hela matchen. De skapar absolut målchanser genom det men det känns som en vinst för oss då vi nog gör minst ett mål på grund av den. Vi spelar högt och fysiskt och vi fick ut mycket bra av det idag, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Den andra perioden blev lugnare både målmässigt och fysiskt. Växjös André Andersson visade kvalité och fullbordade ett hattrick.

— Det är alltid viktigt att göra mål om man ska titulera sig målgörare. Men det var fina smörpassningar från mina lagkamrater. Men såklart roligt med mål, säger Andersson.

Även i den tredje perioden reducerade Växjö två gånger om efter att Storvreta utökat ledningen. Mål som skapade nerv i matchen. Till slut kunde dock Albin Sjögren punktera matchen till 8-7 och Storvreta står som vinnare av Sibylla Games.

— Det var en kul match. Det märktes att det var två lag som ville göra en bra match med fokus på försvarsspel. Det blev ganska roligt spel med mycket känslor. Det behövs med en träningsmatch som betyder någonting och vi gör mycket bra idag, summerade Storvreta tränare Andreas Harnesk.

Det blev dessutom irriterat flera gånger i matchen. Inte minst i den tredje perioden när Växjös Jesper Sankell gav Storvretas Jesper Berggren en tryckare bakifrån. Berggren svarade med en rejäl knuff och de båda fick varsin utvisning. Sankell två minuter och Berggren fem minuter.

TV: ”Sankell med tryckare i ryggen mot Berggren som svarar”

TV: André Andersson: ”Det är lite nya oss”

TV:  Linus Jämtdal: ”Vi visste att det skulle smälla idag”