Foto: Claudio Thoma
Landslag

”Jag tycker det är kul att vi experimenterar”

Linn Lundström till vardags i UHC Dietlikon och det svenska landslaget tycker det är kul att Sverige experimenterar och testar i landslaget. Att gå upp i Elitserien är bästa minnet från tiden i Dalen och det lägre tempot i Schweiz innebär mer boll för Linn.

Det är som gäst i senaste avsnittet av SSL Dampodden vilket du kan lyssna på här som Linn Lundström diskutera flera intressanta ämnen tillsammans med Henrik Vilhelmsson. Linn som spelar i den Schweiziska ligan för UHC Dietlikon.

– Det passade helt plötsligt väldigt bra för både mig och David (förbundskapten Schweiz). Vi startade på någon form av plattform där vi båda kunde tänka oss det äventyret och därför blev det Schweiz. Tempot är helt klart en skillnad. Det är lägre tempo i den här ligan än SSL. För mig personligen är jag inte övertygad om det har varit negativt, det betyder också att jag får spela väldigt mycket med boll vilket jag inte haft samma utrymme att göra i SSL, säger Linn i podcasten.

Men innan det blev Schweiz spelade Linn 12 seniorsäsonger i IBK Dalen varav 10 i SSL och 1 säsong i Pixbo. Bästa minnet i de båda föreningarna?
Dalen
– När vi gick upp i Elitserien, otroligt härligt var ju det. Men även året innan när vi inte gick upp utan när kvalade mot Endre. Det var min första stund jag kände att det var coolt att spela den matchen. Det var galet tryck så man inte hörde vad man tänkte.

Pixbo
– Jag fick tillslut efter väldigt många försök vinna den fantastiskt viktiga försäsongsturneringen Czech Open. Jag fick för första gången spela en semifinal, det lyckades vi heller aldrig gör med Dalen, sen åkte vi tyvärr ut mot Mora det året.

Linn summerar även helgens Euro Floorball Tour.

– Jag tycker att det är kul att vi experimenterar och testar någonting annat. Vi har ju spelat en hög 1-2-2. Ibland funkar det briljant och ibland märker vi att det är många spelare som inte spelat det spelsystemet tidigare.

– Jag skulle säga att Finland är vår största konkurrent fortfarande. Sen är det kul när det händer saker i innebandyvärlden. Som att tjeckerna slog finnarna och att Schweiz vann ganska stort över tjeckerna. Innebandy behöver lite mer av den varan. Men det är kul när det rörs om litegrann.

Detta och mycket mer i podcasten SSL Dampodden

 

*Transparens. Linn bloggar även här på ibnytt.se. 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar