AIK IBF

En galen match i Nyhemshallen. 21 mål

Det blev en riktigt målfest i Nyhemshallen i matchen mellan Mullsjö och AIK då hela 21 mål gjordes i en match där det svängde fram och tillbaka. Tillslut efter v - Galen match är rätt ord. Gör man 10 mål i Nyhemshallen ska man åka hem med 3 poäng, säger Patrik Hagberg

AIK kom till Mullsjö med 7 spelare på skadelistan och i hemmalaget var Petter van Keppel tillbaka i spel på allvar. Trots en spelartappen i AIK så inledda laget den första perioden bäst och gick ifrån till en 0-3 ledning redan efter 4:28. Mycket tack vare Mullsjös obefintliga försvarspel. Återigen som så många gånger förut var Mullsjö inte alls med i matchen de första 10 minuterna och Joel Ingesson reducering efter 9:32 var viktigt för att sätta stopp på AIKS offensiv.

– Vi har tur att det inte står 7-0 efter 10 minuter. Som tur är skapar vi framåt och kan vi bara sätta försvaret så kan vi vända det här, sa David Gillek till Cmore i periodpausen.

För om de första 10 minuterna var AIK så spelade hemmalaget sedan upp sig och fick till ett något bättre offensiv och kunde spela fast bollen i offensiv zon och då även närma sig resultatmässigt. Kasper Hedlund satte mycket snyggt 2-4 i powerplay och innan periodslut reducerade Isaac Rosén till 3-4.

– Vi straffas för att vi är giriga. Vi tror att vi ska göra fler mål framåt och det straffas direkt, sa Andreas Stefansson

Fortsatt öppna spjäll i andra perioden

Med öppna ytor i båda lagens försvarsspel i den första perioden så fanns det en känsla i inledningen av den andra perioden att det skulle bli ett mer organiserat spel. Men slarvet fortsatte och spelet svängde fram och tillbaka. Som vi vet med den matchbilden så öppnar det upp för många mål och efter 5:22 kom kvitteringen 4-4 och målfesten fortsatte. Men den andra perioden skulle handla mycket om AIKs Oskar Hagberg som gör 4-5 med en riktigt pangskott i slottet. Mullsjö svarade genom lagkapen David Gillek och skapade under en period mycket framåt. AIK räddades av både ramträffar och en storspelande Andreas Rehn.
Sen var det dags för Petter van Keppel, tillbaka efter skada att skriva in sig i årets poängprotokoll när han för första gången i matchen ger Mullsjö ledningen med 6-5 till publikens höga jubel. Målfesten fortsatte och AIK vände tillbaka. 6-8 efter 40 spelade minuter. Joel Kanebjörk utgick i den andra perioden med fotskada vilket var en säkerhetsåtgärd.

– Det är en svängig match. Vi gör för många enkla misstag och kommer fruktansvärt fel i flera situationer. Vi har svårt att hålla tryck klantar till det i för lätta situationer, sa Petter van Keppel.

Mullsjö vände tillbaka

Målfesten och det öppna spelet fortsatta även i den tredje perioden och lagen närmade sig rekordet på 25 mål i en och samma match. För de sista 20 minuter blev Mullsjös när laget vände tillbaka underläge 6-8 till ledning med 10-8. En vändning där Mullsjö gör 3 mål mellan minut 10 till 13. Med 2:30 kvar plockar AIK målvakten och är oerhört nära att reducera. I anfallet efter gör Isaac Rosén istället 11-8 vilket många trodde skulle bli spiken i kistan. Men så många gånger innan skulle laget i underläge göra mål och i den sista minuten gör AIK två mål och det blir otrolig nerv på slutet. Oskar Hagberg har ett skott med 2 sekunder kvar som täcks av Mullsjö och tar de 3 poängen i Nyhemshallen. En galen match, som expertkommentarer Peter Kokocha utryckte det.

– Galen match är rätt ord. Gör man 10 mål i Nyhemshallen ska man åka hem med 3 poäng. Det är aldrig kul att förlora och förlora med 1 mål är aldrig kul. Då är det bättre att förlora med 17-2, säger Patrik Hagberg.

– Det blev ju kul för många utan tränare och målvakter. Det känns som att de gör mål på nästan varje chans de får. Viktiga tre poäng. Vi höll undan tillslut vilket var skönt. Varje gång jag är i ett lag och vi leder så känns det som att de alltid är nära att vända, säger Isaac Rosen.