Foto: Per Wiklund
IBF Falun

”Hallén är värd bubbel ikväll”

Det blev jämt och nära en skräll JALAS arena inför 1882 personer när Höllviken kom på besök till Falun. Men sitt fjärde mål i matchen avgjorde Alexander Hallén med 2 minuter kvar. - Utan Halléhn hade vi inte lyckats, säger Simon Cederström.

Med Emil Johansson och Rasmus Enström på skadelistan fick vi se ett Falun med en annan uppställning i lördagens match mot Höllviken som slutar 7-6.

– Det är ju världsspelare borta och då får vi andra kliva fram och göra det som Alexander Hallén. Det är kul att han får göra det, säger Cederstöm till ibnytt.se

Men det var inte bara Hallén som gjorde det för Falun den här jämna matchen där Höllviken verkligen bjöd upp till kamp efter förlusten senast mot Växjö. Lagen följdes åt genom hela matchen och som mest skiljde det två mål vid ställning 3-5 efter att Jacob Gullberg i gjort mål sent i den andra perioden. Svaret kom dock som flera gånger under matchen direkt av motståndarna genom Martin Tokos, assisterad av just Simon Cederström som gjorde hela 4 assist.

– Det är ovanligt att jag gör assist. Det var väl att jag fick bra passningar och att mina gick fram som gjorde att det blev så många assist. Men det är ju målskytten som gör det bra och trycket dit skottet, säger Cederström.

Det var just en assist från Cederström och ett mål Hallén som avgjorde matchen med 2 minuter kvar till ställning 7-6, det efter att Falun först vänt matchen till 6-5 och att Höllviken kvitterat.

– Vi orkar lite mer än Höllviken i den tredje perioden. De är lite tröttare än oss och vi växlar runt i femmorna. Men utan Hallén hade vi inte lyckats. Han är väl värd lite bubbel ikväll, säger Cederström.

7-6 målet gjordes till stort jubel i hallen och Falun befäster sin serieledning.

– Det är jättekul när det är mycket folk som stöttar oss. Det är trummor på plats och de dunkar inån oss. Kul att de sluter upp och stöttar oss redan nu även om de väntar på ett slutspel, avslutar Cederström.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar