Foto: Jirebeck
Allsvenskan

Örebro vann jämn match mot Crafstaden

Örebro Innebandy befäster sin placering i toppen av tabellen efter lördagens 7-5 seger mot Crafstaden. - Vi är inte nöjda med matchen med skönt att ta 3 poäng, säger Örebros Markus Lindgjerdet.

Det var hemmalaget Örebro som inledde matchen mot Crafstaden klart bäst och gör rättvist 1-0 genom Aron Ohlsson och därefter även 2-0 genom Olle Åhman. Ett Örebro som spelade på tre hela femmor mot ett Crafstaden med endast 13 utespelare i truppen spelandes på två femmor. Men Crafstaden har en målskytt av rang i form av Patrik Ekman som inom loppet av 1 minut både reducerar och kvitterar till 2-2 efter 20 spelade minuter.

Den andra perioden är helt klart till fördel för Crafstaden som sätter sitt försvarsspel på ett imponerande sätt samtidigt som Örebro inte allt kommer upp i den energinivå och bolltempo som laget visat upp tidigare under säsongen. Crafstadens övertag ger också utdelning och laget tar ledningen först med 2-3 genom Robin Lennartsson och sedan 3-4 genom Erik Thomsson vilket såg ut att bli slutresultatet efter 40 minuter. Hemmalaget får dock läge med i powerplay och Markus Lindgjerdet tar chansen med 15 sekunder kvar och kvitterat 4-4.

De avslutande 20 minuterna visar Örebro varför laget ligger högre upp i tabellen än Crafstaden. Hemmalaget höjer tempot något samt minimerar sina misstag och efter att Simon Jirebeck gjort 6-5 orkar inte Crafstaden vända tillbaka igen. Istället kan Emil Lundmark göra 7-5 och Örebro befäster sin placering i toppen av tabellen.

– Vi är inte nöjda med matchen men skönt att ta 3 poäng. Vi måste bli bättre på att göra en bra match i 60 minuter. I andra perioden är Crafstaden klart bättre men i slutet steppar vi upp och spelar med mer självförtroende. Vi klarar av att hålla i bollen och de jagar ensamma vilket gör att vi kan spela bort de, säger Markus Lindgjerdet till ibnytt.se

Vad hade du önskat att ni gjorde bättre?

– De spelar på två femmor, då ska man inte enligt mig vinna en match i allsvenskan. Vi gör det lite enkelt för de och skulle ha höjt tempot mer under matchen med snabbar byten och mer press för att göra det jobbigt. De gör det bra men samtidigt hade vi kunnat göra det så mycket bättre.

Det blir ändå 3 poäng. Vad tar ni mer er från matchen? 

– Vi har en hög lägstanivå vilket vi visar igen. Bara kolla på de andra matcherna så har vi vunnit utan att spela bra. Det är 3 poäng och nu måste jobba på att höja högstanivån.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar