IBF Falun

Växjö krossade Falun

Serieledande Falun krossades av Växjö under måndagskvällen där slutresultatet skrevs till 10-4. - Killarna gör ett kanonjobb. De löser många bra saker själva, sa Niklas Nordén efter matchen till TV4sport.

Två viktiga spelare tillbaka efter skada i matchen Växjö-Falun. För hemmalagets var Niklas Ramirez tillbaka och i Falun var landslagspelaren Rasmus Enström tillbaka. Enström spelade både hårt tejpad och med fotskydd hela 60 minuter vilket bådar gott inför det stundade VM.

Första perioden bjöd på högt tempo med en rafflande inledning där de båda VM-målvakterna Eero Kosonen och Johan Rehn bjöd de 1158 åskådarna på flera svettiga räddningar. Det är en annan VM-spelare som gör matchens första mål, nämligen Alexander Galante Carlström assisterad av Rasmus Enström efter slarv i Växjös försvar. Det hade kunnat vara många fler mål då det bjöds på flera  misstag med boll och i försvarsspelet.

– Det är väl bland den sjukaste perioden i Superligan i år. Det är lägen varje sekund och bolltapp i mitten varje sekund. För vår del så får vi inte tappa så mycket boll. Det är dåliga uppspel och dålig kvalitet på passningarna, sa Alexander Galante Carlström efter den första perioden till TV4Sport.

Många som är i Riga

Andra perioden fortsatte att vara en öppen historia som inleddes bäst av Falun. Växjö började dock jobba in ett övertag redan här och var på gång för en kvittering. Istället var det Johannes Larsson i Falun som stegade in över mittplan och skickar, inte otagbart in 0-2. Växjö svarar dock snabbt därefter då Falun slarvar och Manuel Engel sticker på en kontring och förvaltar Markus Jonsson fina långa passning på bästa sätt. I det här skedet började också Växjö ta över matchen mer och mer och i det andra av två efterföljande powerplay gör Valdemar Ahlroth 2-2. Det hinner även bli 3-2 innan den andra perioden är slut.

– Vi har pratat mycket om att skjuta oväntade skott på Rehn och det vara bara att sätta dit den efter en fantastisk passning. Vi höjer intensiteten i andra enormt och ville komma in i perioden med mer energi och jävla anamma. Vi höjer oss på alla plan, sa Valdemar Ahlroth efter 40 spelade minuter.

Faluns tränare Thomas Brottmans analys efter två perioder:

– De leder välförtjänt. Vi faller utanför våra ramar och blir för uppställda. Många som är i Riga för det känns inte som att vi är helt här, sa Brottman.

Målkalas i tredje

Den tredje perioden blev ett målkalas för hemmalaget som gör hela 6 mål och är totalt överlägsna. Falun har stora problem i sitt försvarspel som släpper till stora ytor för hemmalaget. Thomas Brottman försöker ändra om i femmorna utan effekt och Växjö kan trumma på. Valdemar Ahlroth gör ytterligare ett mål i powerplay och Karl-Johan Ahlroth gör två. Falun tröstmålar visserligen på slutet genom Hassan Hajo men detta var Växjös period och match. 10-4 blir slutresultatet och Växjö är nu på samma poäng som serieledande Falun när VM-uppehållet väntar.

– Vinst mot Falun är svårslaget. Det var en jätteskön laginsats där vi har en skön energi i laget och framförallt högre energi än Falun i den här matchen. Vi har bevisat att vi är ett bra lag och att vår högstanivå är fantastisk hög. Så länge vi kommer upp i den här nivån är vi starka och det är väl vår utmaning att göra det, sa Valdemar Ahlroth.

Även Växjös tränare Niklas Nordén var glad och nöjd.

– Killarna gör ett kanonjobb. De löser många bra saker själva. Vi pratar om fart och fläkt och tycker att vi bjuder upp till det bra.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar