Herr-VM 2016

Enström och Karlsson klev av

Första träningarna med klubba och boll gjorda för det herrlandslaget under lägret i Visby och det handlade mycket om uppspel och 4 mot 5. Oroväckande så klev två spelare av träningarna.

Efter en inställd innebandyträning igår tisdag var det under onsdagen dags för VM-truppen att göra sina första innebandyträningar tillsammans inför VM. En träning på förmiddagen och en på eftermiddagen vilka båda kom att handla mycket om uppspel, 4 mot 5 och till viss del spel som gav viss information om potentiella femmor. Oroväckande så tvingades både Rasmus Enström och Anton Karlsson kliva av träningen.

Förmiddagens träning inleddes med löpning vilket också var första ordentliga testet för Rasmus Enströms fot efter matchen mot Växjö. Enström fick tidigt smärta och tvingades kliva av träningen tidigt. Innan dess hanns det utläsa att det i nuläget är Jonas Svahn som tar Alexander Rudds plats mellan Enström och Galante Carlström med Johansson och Holmgren som backar. Nämnda Emil Johansson vars finger verkar läkt enligt plan prydde dessutom handen med en golfhandske.

Femman med Nilsson-Samuelsson-Sundstedt är fortfarande intakt och spelade med M Samuelsson och Nilsberth som backar. Ytterligare en femma innehållandes enbart VM-spelare formerades Larsson-Kanebjörk-Eriksson med Gustafsson och Östholm/Karlsson. Östholm på förmiddagens träning och Karlsson på kvällen. Karlsson tvingades dock utgå från träningen och slet då snabbt av sig knäskyddet för kylning. Karlsson inte helt återställd från sin knäskada alltså.

Det var liknande upplägg på de båda träningarna där fokus var på uppspel och spel i 4 mot 5. Uppspel där varje femma verkade ha 3 varianter som skulle testas.

– Vi får varianterna vi ska göra producerade till oss som vi går igenom innan träningen och sen testar vi och kör. Eventuellt kan det bli någon justering som vi själva vill göra annars kör vi på det som vi får från förbundskaptenerna, säger Mattias Samuelsson.

Den stora förändringen till kvällsträningen var att det var en öppen träning och cirka 500 personer uppskattas ha varit på plats. Det kombinerat med mer spel skapade ett högre tempo på planen och svettiga spelare för den efterföljande autografskrivningen. En spännande variant i boxplan kördes intensivt om Johannes Larsson gjorde första målet i spel 5 mot 5. Förbundskapten Jan-Erik Vaara kommenterade även truppen.

– Vi har ett lite mer erfaret lag till detta VM och snäppet vassare. Vi är på god väg och har hittat ett bra spel på många sätt och vis. Laget känns slagkraftigt för VM.

Efter att ha skrivit mängder med autografer lämnade laget ICA Maxi arena och Rasmus Enström gav det lugnande beskedet att VM inte ska vara i fara.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar