SSL-Herr

Storvreta vann svängig match

Det blev en svängig match mellan Storvreta och Team Thorengruppen där hemmalaget hade ledning 5-0 som sedan hämtades upp till 5-5. Trots en pigg avslutning av Thorengruppen blev det till slut seger för Storvreta med 8-6.

Storvreta mot Team Thorengruppen som med både Robin Nilsberth och Viktor Klintsten borta i hemmalaget pga sjukdom och sedan tidigare utan Alexander Rudd skulle kunna bli en jämn historia. Thorengruppen utan skadade Mathias Hagert.

Stort övertag av Storvreta

Det var hemmalaget som inledda matchen bäst inför storpublik i denna gratismatch i samband med Storvretacupen. Som ofta mycket boll för Storvreta och 1-0 kommer efter dryga 8 minuter på ett frislag som Jesper Berggren förvaltar på bästa sätt. Målskyttet skulle fortsätta för hemmalaget i den första perioden och det är framförallt förstafemman som producerar även om 3-0 målet är en felträff av Victor Andersson som retligt letar sin in bakom Erik Ställ. Storvretadominansen i den första perioden fortsätter och Thorengruppen mäktar endast med 3 skott på mål. 4-0 görs i powerplay där Albin Sjögren blir siste person på boll.

Thorengruppen vände tillbaka

Klar ledning för Storvreta efter den första perioden och den andra börjar lika bra när Kristian Adolfsson trampar upp längs högerkanten och placerar n 5-0. Team Thorengruppen svarar bara 29 sekunder därefter genom Jakob Arvidsson som sticker på en snabb kontring och kommer in bakom Storvretas backar och inte gör något misstag. Ett mål som var starten på en upphämtning av Team Thorengruppen och en period fylld av bolltapp från Storvreta.

Med ett bortalag som nu låg närmare i försvarsspelet och tog varje möjlighet till full fart framåt i kontringar reducerar till 5-2 och 5-3 efter två bolltapp och slarv i mittzon av Storvreta. Inga misstag från varken Jonas Landström eller Mattias Hedlund och det är jämnt igen. Slarv men också bra att göra mål de chanser som uppstår.

Team Thorengruppen har sedan flera farliga chanser och det är närmare reducering än Storvretamål då Jonas Gustafsson gör flera fina räddningar. Nytt slarv igen av Storvretas förstafemman gör att Victor Nensén kan bryta bollen och på nytt gör Jakob Arvidsson mål och Thorengruppen har nu gjort 4 raka mål och ställning 5-4 efter två spelade perioden.

Nytt publikrekord i IFU Arena
Stort tapp av Storvreta i den andra perioden och innebar också förändringar i femmorna där det matchas på två femmor istället för tre. I bortalaget fortsätts det på tre femmor. Team Thorengruppens upphämtning fulländades till 5-5 men svaret från hemmalaget kom knappa minuter efter när Henrik Stenberg för första gången i matchen presenterar sig i målprotokollet. Ett viktigt mål för att stoppa Storvretas fall. Den tredje perioden blev desto jämnare spelmässigt än de första två och de 2427 åskådarna vilket är nytt rekord i IFU Arena fick se mer av ett ställningskrig sista 20 minuterna.

Team Thorengruppens Johan Bergstrand åker i den trettonde minuten ut två minuter för slag och i det efterföljande powerplayet serverar Henrik Stenberg Albin Sjögren i slottet. 7-5 med dryga sex minuter kvar av matchen.Reducering 7-6 bara minuten senare och Thorengruppen skulle även få chansen till kvittering i powerplay. Ett powerplay som blir mållöst och närmare än så kom aldrig bortalaget. Istället avslutar Jimmie Pettersson i öppen kasse. Slutresultat 8-6.