Foto: Per Wiklund
Karlstad IBF

Extrapoäng till Karlstad: ”Kan bli viktig i slutändan”

Viktig match i botten av tabellen när Karlstad tog emot Warberg och det blev så jämnt som tabellen visar. I förlängning skulle Karlstad avgöra och tog extrapoängen. - Den poängen kan bli jätteviktigt att få med, säger Jonas Wiberg som avgjorde.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Karlstad IBF
4 - 3(2-1, 0-2, 1-0, 1-0)
Warberg IC

Det är jämnt i kampen om nytt kontrakt i SSL vilket även avspeglade sig på matchen Karlstad mot Warberg som båda är indragna i just den kampen. I Karlstad var målvakten Nicklas Nilsson tillbaka efter sin skada och hemmalaget fick en kanonstart på matchen med mål redan efter 1 minut av Adam Colling. Lillebror Jesper Colling utökade men Warberg kom tillbaka och ställningen var 2-1 efter första 20.

– Känns som det är vi som har första 10 i första perioden och sen släpper vi upp dem lite. Andra perioden släpper vi upp Warbergs alldeles för mycket. Men i sista 10 är det vi som har matchen och de har bara två lägen, känns på så sätt lite surt att vi inte vann i ordinarie tid, säger Wiberg till ibnytt.se

Den andra perioden blev till Warbergs favör när både Rikard Eriksson och Robin Blåberg gjorde mål och Warberg hade god energi in i den tredje perioden.

– Vi sa till varandra i pausen att vi skulle spela vårt spel och bara köra. Vi har många som kan avgöra men oddsen på att jag skulle göra det måste varit extremt höga.

3-3 efter full tid och i förlängningen fick Wiberg chansen i hög fart på kontring och satte avgörande 4-3 vilket innebar att Karlstad tog extrapoängen.

– Det är inte så vanligt att jag gör mål. Tänkte mest att jag skulle passa först. Sen såg jag att han satt lite fel så jag sköt och han är ju på den och den går in. Det känns jättebra att få med den här poängen. Den kan bli viktigt i slutändan och poängen kan bli jätteviktig att få med.

Avgörandet fick ett efterspel när Wiberg firade i Warbergs klack.

– Det var inte meningen att hamna där. Jag behöver lite längre bromssträcka och hann inte stanna. Samtidigt är jag inte därnere och söker vänner,

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar