Foto: Leif Jirebeck
Allsvenskan

Örebroderby – ”Verkligen hatar att förlora mot Lillån”

Det förväntas bli storpublik i Örebroderbyt ikväll när Örebro Innebandy ska försöka ta säsongens första segern mot rivalen Lillån. - Man märker på alla i laget att vi verkligen hatar att förlora mot Lillån, säger Jonatan Strömberg.

Det kan bli fullsatt i Idrottshuset i Örebro ikväll när Örebro Innebandy står som hemmalag i derbyt mot Lillån.

– Det är roligaste matchen för året för oss, bortsett från eventuellt avgörande matcher i slutet. Jag har hört att de går för att slå rekordet i idrottshuset. Det har jobbats hårt för att marknadsföra och det snackas mycket överallt. Jag som går på universitetet stöter på många som ska dit och har jag förstått det rätt så har lag även ställt in träningar för att kunna åka och kika, säger Örebro Innebandys Jonatan Strömberg.

Mycket folk och det är ett revanschsuget Örebro Innebandy som förlorat både den första seriematchen och även en DM-final mot Lillån.

– Jag är ju inte från stan men jag har kommit in i derbykänslan mer och mer. Det räcker att torska två gånger för att hata att förlora tillräckligt mycket. Man märker på alla i laget att vi verkligen hatar att förlora mot Lillån.

Strömberg och Örebro Innebandy har planen klar för att kunna vinna.

– Jag tror vi kommer ha mycket boll och där gäller det att vi är noggranna. Sen måste vi hålla koll på deras förstafemma Hellqvist, Sjögren och Lejervik som gör stora delar av deras poäng. Där måste vi stänga ner Hellqvist.

Igår vann Visby med klara 11-3 mot Onyx vilket innebär att Örebro på kvalplats har fyra poäng ner till Visby på femte plats.

– Vi blev glada över det resultatet. Vinner vi nu har vi sju poäng ner till femteplatsen och så har vi ju även Visby på lördag, så vi har allt i egna händer. Visby lär väl vara lite uppe på molnen så det det skulle vara kul att plocka ner de på lördag, avslutar Strömberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar