IBF Falun

Gasen i botten i tredje för Storvreta

Storvreta vände underläge med tre mål till seger med fyra i toppmatchen mot Falun. - Vi tryckte gasen i botten och körde över dem i tredje, säger tremålsskytten Jesper Berggren.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
IBF Falun
7 - 11
Storvreta IBK

Toppmatchen mellan serieledande Falun och Storvreta i mycket bra form blev en målrik match med start redan i den första perioden då Falun gick ifrån till en 4-2 ledning. En ledning som var som störst i den andra perioden då Jonas Adriansson gjorde 6-3. Efter det påbörjade Storvreta sin vändning och gör sex raka mål till 6-9.

– Det var en häftig tillställning mellan två bra lag. Vi tryckte gasen i botten och körde över dem i tredje, säger tremålsskytten Jesper Berggren till 24uppsala.se. 

Körde över i tredje gjorde Storvreta när Berggren satte 3 mål där det sista med fyra sekunder kvar fastställde slutresultatet 7-11.

När kände du att ni kunde vända underläge till seger?
– Det enda man tänker på är att vinna, så det fanns inget annat. Vi har spelat bra på slutet och kände att vi fick häng på dem, samtidigt öppnade de upp sig lite.

Storvretas seger innebar att laget avancerar upp på andra plats i tabellen, sex poäng efter Falun.

– Vi har några växlar till att lägga i. Men visst, vi är inne i ett bra stim och vinner matcher på olika sätt. Tidigare har vi haft bra försvar. I dag släpper vi in sju, men i gengäld gjorde vi elva framåt på bortaplan mot Falun. Det är inte illa.

Att göra tre mål i en match hör inte till vanligheterna för Berggren. Du kan se målen i spelaren ovan.

– Ja, det var skönt att få lite träff på slutet. Hela laget växte ju längre matchen gick, även jag.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar