Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Stolthet i Team Thorengruppen efter historiska segern

Team Thorengruppen tog en historisk första derbyseger i seriesammanhang mot Dalen. - Jag är stolt. Det här en vinst man har tränat för länge och det är en stor kväll för oss, säger Jakob Arvidsson
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 18:00
Team Thorengruppen SK
5 - 4
IBK Dalen

På tredje försöket den här säsongen kom den, Team Thorengruppens efterlängtade och historiska seger mot rivalen i Umeå och ”storebror” Dalen.

– Vi får en mardrömsstart och det är otroligt starkt mentalt att vi kan komma tillbaka. Det hade vi inte gjort för 2 månader sedan. Vi känner att det är vår match och även när de gör sitt andra så känner vi oss lugna. Vi har ju verkligen inget att förlora och känslan är att Dalen är tagna av situationens allvar med tanke på tabelläge, säger TTG Jakob Arvidsson till ibnytt.se efter matchen.

Mardrömsstarten till trots vinner Team Thorengruppen även om Dalens Patrik Rokka med sina tre mål gjorde det målmässigt jämnt till slutresultat 5-4.

– Vi har börjar sätta försvarspelet och samtidigt möter vi en offensiv som saknar självförtroende. Vi visste att det kunde räcka med fem mål. Jag är stolt, framförallt för att det inte känns som ett rån utan att vi är det bättre laget matchen igenom.

4-2 målet gjordes av just Arvidsson, assisterad av Adam Berglund.

– Kul att få bidra i en historisk match. Jag är ju inte en känd målskytt och min roll har ju inte blivit större på slutet utan jag spelar mest stödbyten. Hela laget sluter upp bakom oavsett om man spelar 5 eller 20 byten.

Det märktes tydligt på både Arvidsson och Team Thorengruppen att detta var en seger som laget och föreningen strävat efter länge. Den första någonsin mot Dalen i seriesammanhang på herrsidan.

– Fantastiskt skönt. Jag är stolt. Det här en vinst man har tränat för länge och det är en stor kväll för oss. Det blir väldigt speciellt eftersom många av killarna är uppväxta med att Dalen är självklar etta i stan. Vi har aldrig varit närmare än så här för att gå förbi. Sen ska vi inte sväva iväg för det men när man springer upp för berg på sommaren 10 gånger så är det sådana här kvällar man ser fram emot lite extra, säger Arvidsson och fortsätter:

– Jag tror och hoppas alla i föreningen kan känna en stolthet över en sådan här vinst och kan passa på att njuta. Sen är det tre väldigt viktiga poäng också. Vi är ju alltid underdog men ikväll är vi bäst i stan. En dubbelseger, avslutade Arvidsson efter matchen.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar