Karlstad IBF

Spelade bara powerplay – Avgjorde matchen

Karlstads Sebastian Degeryd är lårskadad och skulle bara spela powerplay. I förlängningen kom möjligheten och Degeryd avgjorde matchen mot Team Thorengruppen. - En otroligt viktig extrapoäng, säger Degeryd till Värmlands Folkblad.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Karlstad IBF
5 - 4
Team Thorengruppen SK

Karlstad lyckades ta två poäng hemma mot Team Thorengruppen efter att Sebastian Degeryd avgjort i förläning. Degeryd som är lårskadad skulle bara spela powerplay och i slutet av matchen när Team Thorengruppens Daniel Hernandez utvisades fick Degeryd komma in. 4-4 efter full tid och utvisningen fortsatte in i förläningen och så även Degeryds spel som efter en minut avgjorde och fixade två poäng till Karlstad.

– Jag tror knappt att det är sant. Det är nog det roligaste mål jag gjort. Jag fick bollen på kanten, tog med den och slog in den i bortre. Det kändes så jävla skönt. En otroligt viktig extrapoäng vi får för annars hade vi nog tagit med oss en jobbig känsla från denna match, säger Degeryd till Värmlands Folkblad.

Det blev jämnt och det var inte den mest underhållande matchen för de 730 åskådarna.

– Vi bjuder inte på något skönspel och Thorengruppen är bättre, men vi jagar och kämpar och var värda att vinna detta, säger Bugarski. – Den extrapoängen betyder 155 procent för oss. Nu vet vi att Warberg måste vinna en match till för att gå förbi oss. Om vi vinner en match till tror jag att vi fixar det, säger Bugarski om den fortsatta bottenstriden.

Tre matcher återstår för Karlstad. Alla på bortaplan och först ut är Storvreta på onsdag. De andra två matcherna är mot Sirius och säsongen avslutat mot AIK.

– Jag tror ändå att det kan vara en fördel. Det är mer press att spela hemma. Borta kan vi släppa loss mer, säger Degeryd.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar