Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Höllvikenstjärnan stannar

Höllviken höll sig kvar i SSL. Nu är det klart att lagets stjärna Johannes Wilhelmsson stannar i laget även nästa säsong.

Höllviken höll sig klar i SSL i sista omgången efter sent avgörande av Christoffer Andersson. En stor anledning till nytt kontrakt i SSL sett till över hela har varit lagets stjärna Johannes Wilhelmsson som med sina 26 mål och 33 assist slutade på åttonde plats i poängligan. Detta trots att Höllviken slutade på tolfte plats i tabellen.

Flera klubbar har försökt värva Wilhelmsson som spelat sju säsonger i Höllviken. Nu är det klart att Wilhelmsson fortsätter i klubben.

– Under slutet av säsongen innan kontraktet säkrades var det ett gäng SSL-klubbar och några klubbar från Schweiz som hörde av sig. Jag var tydlig med att avvakta tills efter säsongen innan jag bestämde mig. För mig känns det inte aktuellt att byta just nu. Jag ser inte Schweiz som ett alternativ i min karriär i det här läget, säger Wilhelmsson till Innebandymagazinet.se.

Tankarna att byta klubb har funnits där för Wilhelmsson.

– Tankarna fanns där när jag inte visste om vi skulle hänga kvar med Höllviken. När vi sen säkrade kontraktet så kändes det självklart för mig att stanna kvar i Höllviken. Jag kom till klubben för sju säsonger sen och har trivts jättebra bra i laget rent sportsligt och socialt med alla i föreningen.

För hans egen del är Wilhelmsson delvis nöjd med säsongen och ser fram emot nästa säsong.

– Sett över hela säsongen har jag stått för en duglig säsong. Jag tar med mig avslutningen till nästa år i SSL. Innan säsongen hade jag egna mål och tankar på vad jag bör prestera, tyvärr nådde jag inte riktigt nådde upp till min målsättning.. Jag känner att det finns mer att få ut nästa säsong

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar