Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Stor glädje när Växjö tog sig vidare till historisk semifinal

Växjö har för första gången tagit sig vidare till semifinal efter 4-0 i matchserien mot Pixbo. – Jag tycker att vi är bättre på samtliga plan än Pixbo, säger Växjös tränare Niklas Nordén till Smålandsposten.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Pixbo Wallenstam IBK
3 - 5
Växjö IBK

Växjö kom tvåa i grundserien och är nu vidare till semifinal efter 4-0 i matcher mot Pixbo. En historisk semifinal.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det här känns otroligt skönt. Det känns verkligen som att vi har skrivit historia, säger Växjös lagkapten Filip Kjellsson till Smålandsposten.

I kvartsfinalserien mot Pixbo har Växjö vunnit med 2-1, 5-7, 9-3 och under torsdagen togs den fjärde segern med 5-3 på bortaplan.

– Jag tycker att vi är bättre på samtliga plan än Pixbo. Spelsystemmässigt, vi har fler växlar i vårt spel och vi har tre femmor där vi till och med kan byta in och ut folk, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Två av Växjös mål gjordes av Valdemar Ahlroth som inledde matchen på bänken.

– Om man blir satt på bänken kan man antingen gräva ner sig, som jag också gör ibland, men den här gången kände jag att mitt lag inte kan ha en spelare som sitter och tjurar. I hela första perioden satt jag och pushade och sedan när jag väl kom in var jag så fokuserad att jag inte kunde missa, säger Ahlroth till Smålandsposten. 

Segern innebär att Växjö som första lag är klara till slutspel och får nu invänta övriga matchserier innan semifinalerna startar. Där skulle laget kunna få möta Mullsjö.

– Klart att Mullsjö är en speciell grej med deras gryta och rivaliteten som har byggts upp. Det hade varit kul. Vi drar lärdom för varje match vi gör nu i slutspelet. Klart att alla lag som är i slutspel siktar på final, det är inget snack om saken. Men vi får försöka hitta vägar att slå nästa motstånd oavsett vilka det blir.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar