Landslag

TV:+TEXT: Guld till Sverige i Special Olympics World Games

Svenska landslaget i Special Olympics tog under fredagen guld i Special Olympics World Games. - Vi är ett lag, vi gör det som ett lag och vi gör detta tillsammans. Det här är det bästa vi någonsin har gjort, säger Christopher Helm.

Special Olympics World Games har spelats i Österrike och det Svenska innebandylaget tog sig till final efter en semifinalseger mot Irland. En match där Jonas Rosqvist haft stor show med mål bakom målburen.

– Ja, jag fick höra precis att det var femte matchen i rad jag satte en sådan – och nu blev det till och med två i den här matchen. Ett av dem gjorde jag när målvakten var helt nere så att jag bara kunde lägga in den i öppet mål, det var skönt, säger Rosqvist till Specialolympics.se 

I finalen ställdes Sverige mot Lettland. Ett Lettland som Sverige knappt vann mot med 4-3 i gruppspelet. Finalen blev en riktig rysare vilket du kan se i sammandraget ovan.
En rysare där Sverige till slut med 10-8 efter två mål de sista två minuterna.

– Superinsats, jag är lycklig, sa Mathias Persson direkt efter segern.

Laget som representerar Sverige och tar guld är HIF Klinten från Hässleholm. Klinten som vann en av divisionerna i turneringen MO:16 fick genom lottdragning mellan vinnarna i de olika divisionerna åka iväg och representerar Sverige i under Special Olympics World Games. Truppen som tagit guldet består av följande spelare:

Spelare:
Fredrik Alm

Johnny Cedervall
Jonas Rosqvist
Mathias Persson
Christopher Helm
David Nilsson
Thimmy Wahlman
Jessica Kronvall
Robin Persson
Benny Linderoth

Tränare: 
Ingemar Nordh
Alexandra Rosén
Kenneth Rosén

Det blev alltså guld till Sverige och glädjen var stor efter matchen.

– Vi är ett lag, vi gör det som ett lag och vi gör detta tillsammans. Det här är det bästa vi någonsin har gjort, säger Christopher Helm.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar