Foto: RIG Umeå IBFs hemsida
JAS

JAS-guide HJ: Grupp A & B

ibnytt.ses JAS-expert Rasmus Larsson @JASbloggen går igenom samtliga JAS grupper för HJ och DJ. Guiden innehåller spelare att hålla extra koll på samt tipp av poängliga och gruppvinnare. Här JAS HJ grupp A och B.

Spelare att hålla koll på:

HJ: Grupp A

Filip Björk, RIG Umeå IBF – Tvåvägscenter som nu gör sista år på RIG. Hade kanske en något mer tveksam säsong under fjolåret, men har startat denna säsongen starkt och aspirerar på en plats i U19. Det här kan bli hans år!

William Rikner, IBK Sundsvall Ungdom – En stabil centertyp som läser spelet bra och har ett bra spelsinne överlag. Smäller in en hel del poäng och figurerar i många spelformer.

John Sjöstedt, Gamla Stan IBK – När stora delar av fjolårets trupp försvunnit så lär Sjöstedt få iklä sig en nyckelroll. Kombinerar hårt jobb med målsinne och är en speedig spelare.

Anton Andersson, Wibax Patriots – En spelskicklig forward som kan göra sin gubbe och bidra med det lilla extra. Har tränat med A-laget under många säsonger och nu även fått förtroende i Allsvenskan. Bra spelsinne!

Fredrik Andersson, RIG Umeå IBF – Storväxt spelare som använder fysiken på ett bra sätt. Mogen i sitt spel och ett tungt skott.

Poängligavinnare: Kasper Broby, RIG Umeå

Spelare som kan överraska: Hampus Ahrén, RIG Umeå IBF

Gruppvinnare: RIG Umeå IBF

Utmanare: Umeå City IBF

 

HJ: Grupp B

Adam Brodén, IBF Falun Ungdom .- Stabil målvakt med ett bra utkast och snabba reflexer. Vinnartyp.

Pelle Hedlund, Håsta IBK – En härlig centertyp med fin teknik och duktig på det ”lilla” spelet. Spelar i ett lag som kan få det tufft, men lär matchas flitigt och göra det med gott resultat.

Oliver Parastatidis, Järfälla – En riktigt härlig ”lirare” som flyter fram på planen och får allting att se lätt ut. Duktig med boll, har en fin touch och är användbar i många spelformer.

Felix Zimmerman, Gävle GIK – En spelare som gör livet surt för sina motståndare med sitt energifyllda och temporära spel. Bra passningsspelare

Erik Ericksson, IBF Falun Ungdom – Righfattad back med sin styrka det offensiva. Står för en hel del poäng och är ofta ett hot. Rejäl i sitt spel.

Poängligavinnare: Matteus Gavatin, KAIS Mora UIF

Spelare som kan överraska: Viktor Karles Karlsson, Gävle GIK

Gruppvinnare: KAIS Mora UIF

Utmanare: IBF Falun Ungdom

 

Läs JAS-bloggen här: http://jas-bloggen.ibnytt.se/ 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar