Herr-VM 2016

”Vi hade inte orkat i tre perioder”

Förlust för Norge mot Tjeckien som spelade upp sig när laget gick mer offensivt i den tredje perioden. - Vi hade inte orkat spela det spelet i tre perioder, säger Norges tränare Sveen.

Norsk förlust mot Tjeckien. Tränare Andre Sveen summerar matchen till ibnytt.se.

– Jag tycker att vi klarar att hålla vår gameplan ganska bra i den första perioden. Tanken var att vi skulle låta de hålla mycket boll och att vi ska försöka kontra. Men de har två bra skott som blir och det är klart, två mål mot Tjeckien är alltid svårt. I andra perioden blir det lite strul och då får de både 1 och 2 och kanske en billig straff. Efter det går vi ner på två femmor och det lyckas ju. Men vi hade inte orkat köra så i 3 perioden.

Det ger ju effekt när ni går mer offensivt i den tredje. Varför gjorde ni inte det från början? 

– Det vi tidigare har upplevt när vi mött Tjeckien är att de kanske är de bästa i världen på att kontringar. Sätter vi för hög press så får vi för billiga mål emot oss. Det var det vi ville undvika. Vi testade denna gången och vi står ju egentligen ganska bra när vi låter de ha bollen. De är ju egentligen inte ett bollförande lag när de spelar mot bättre nationer. Det var chansningen vi tog men dessvärre fick de någon billig kasse i andraperioden.

Vad tar du med positivt från matchen? 

– Det positiva är det vi ser på slutet. Att vi vill fortsatt framåt även om det står 5-0. Ingen viker ner sig och vi kan rotera på femmorna och köra på. Det är en bra egenskap att vi vill vinna till sista sekund och vi får ta målvakten och testa det vilket kan vara nyttigt framåt. Vi vill ju vinna och det positiva känsla är att vi lyckas göra mål på de och det gör att vi kan gå härifrån med höjt huvud.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar