Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Mullsjö med från start

Mullsjö var med från start mot Linköping och vann övertygande i sexpoängsmatchen. - Det var kul att vara med från start för en gång skull, säger Mullsjös tränare Andreas Elf.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 19:00
Mullsjö AIS
6 - 2
Linköping IBK

Mullsjös Erik Olofsson pratade innan matchen att det var en extra morot att vara med från start mot ett Linköping som skulle bli en kraftmätning för Mullsjö efter tre matchen mot bottenlag. Med från start var också hemmalaget som tog kommandot direkt i den första perioden.

– Ja det var kul att vara med från start för en gång skull. Jag har sagt det tidigare att vi kör på hört med vårt högre försvarspel och det är lite mer risky men att vi har igen det i slutet av matcherna. Vi villa ha upp tempot och idag satte vi allt direkt. Jag tycker de fick problem redan efter 10 minuter och börjar bli lite trötta, säger Mullsjö tränare Andreas Elf.

2-1 ledning till Mullsjö efter att Tobias Utterberg inlett målskyttet. En ledning som utökades till 4-1 efter två perioder.

– Jag tycker vi kontrollerar matchen. Våra spelare tröttnar inte på samma sätt och vi håller uppe skärpan. Jag tycker vi går plus i flera lägen och var inte så orolig. Vi gör en bra prestation och Linköping är en värdemätare. Det är ett lag som kommer ta sig till slutspel och det är viktigt för oss att komma in i deras huvuden. Vi möter de ju dessutom en gång till.

Seger blev det för Mullsjö och det med 6-2 efter att Linköping reducerat i 19:59. Två mål av Johan Nygårdh vars förstafemma fortsätter att producera. Elf vill dock framhålla kollektivet.

– Vi gick på 16 utespelare och vi gör ett kanonjobb. Kollektiv idag och även Benji (Benjamin Löfdahl) gör det jättebra i mål. Det startar där och fortsätter framåt.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar