Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK

KLART: Joakim Olsson till Sirius

Sirius har gjort med Joakim Olsson som skrivit på ett tvåårskontrakt. ”Det är en kombination av saker som skapade en bra och lockande helhet”, säger Joakim Olsson.

Joakim Olsson som inför säsongen bytte Storvreta till AIK vänder tillbaka till Uppsala. Denna gång till Sirius där han skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Det är en fantastisk värvning för oss. Jocke är en meriterad och rutinerad spetsspelare och han har en väldigt bra säsong bakom sig i AIK där han visat att han håller absolut högsta klass i SSL, säger Sirius tränare Niklas Johansson till Sirius hemsida.

Olsson som den här säsongen gjort 30 mål och 24 assist i AIK kommenterar själv varför valet föll på Sirius.

– Det är en kombination av saker som skapade en bra och lockande helhet.

– För det första tycker jag att Sirius har ett spännande lag som precis gått igenom något av ett generationsskifte där man fått in många nya unga spelare. Dels lockar faciliteterna runtomkring – IFU Arena och Muskelcentrum. Rent personligt blir det så klart också smidigare då vi bor i Uppsala så nu kommer jag slippa pendla till Stockholm, säger Olsson.

I intervjun på Sirius hemsida berättar också Olsson om en ritual han har inför matcher.

– Jag måste alltid sätta bollen i krysset innan jag lämnar golvet efter värmningen. Jag måste också ha höger struma nerdragen och vänster strumpa upp innan matchen drar igång.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar