Foto: Per Wiklund
Örebro Kings

U19-landslagspelarna förlänger med Örebro

Idag inleds U19-VM med Örebro Innebandys Olle Åhman och Hanens Karlsson i truppen. Två spelare som förlängt sina kontrakt med SSL-nykomlingen.

SSL-nykomlingen Örebro Innebandy har förlängt kontraktet med de två U19-landslagspelare Olle Åhman och Hannes Karlsson. Kontrakten är skrivna på två år.

– Kul att få testa vingarna i SSL med Örebro! Trivs bra här i staden och med alla polare så det blir bra det här. Ska bli extra roligt att få spela mot Pontus Karlson (Höllviken) igen, säger Olle Åhman om det nya kontraktet till Örebros hemsida.

Åhman gjorde 4 mål och 9 assist och Hannes Karlsson gjorde 12 mål och 11 assist från sin backplatsen när Örebro tog steget upp i SSL.

– Ett ganska självklart val att krita på två år till. Vi tog klivet upp, klart man vill vara med och spela med det laget man gick upp till högsta ligan med, nu är de hårt jobb som gäller, säger Hannes Karlsson.

Viktiga förläningar för Örebro Innebandy som formerar truppen för SSL.

– Det känns extra kul att kunna berätta om just dessa spelare i samband med att U19-VM startar. Vi har självfallet haft som mål att kunna vara klara och överens innan de skulle iväg på landslagsuppdraget så att de kan fokusera på VM-uppgiften till 100%, säger Erik Eskils från Örebro Innebandys sportgrupp och utvecklar:

– Både Olle och Hannes är två väldigt spelskickliga backar med god teknik. Tycker nog kanske att Olle ändå spelar mer fysiskt trots att han är något mindre än Hannes. Hannes har haft en fantastisk säsongsavslutning. Han hade inte riktigt förtroendet hos Viktor Matsenius men när Marco Juuska kom in i bilden så visade han verkligen vilken fin innebandyspelare han är. De här är ju två unga talanger som vi vet kommer att växa in i SSL kostymen fort.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar