Foto: Per Wiklund
AIK IBF

Lagkaptenen fortsätter i AIK: ”Känns spännande”

AIKs lagkapten och poängmaskin Patrik Hagberg har skrivit på nytt kontrakt med klubben. - Det känns väldigt spännande och det har sett väldigt bra ut redan nu, säger Hagberg.

Patrik Hagberg som förra säsongen gjorde 24 mål och 31 assist för sitt AIK har skrivit på nytt kontrakt med klubben.

– Det var inga konstigheter utan så jag tänkt från början, säger Hagberg till ibnytt.se och blickar fram mot kommande säsong:

– Det känns väldigt spännande. Det är ett gäng unga hungriga spelare i laget och jag är en av de äldre. Vi har en bättre bredd än förra året och det känns spännande.

AIK som har förstärkt truppen med flera nyförvärv från Stockholmsområdet har redan nu i maj och juni börjat spela träningsmatcher vilket Hagberg gillar.

– Det är inget fel att vi lirar redan nu i maj och juni. Det är kul och det är innebandy vi ska bli bra på och inte springa bäst i spåret. Jag ser bara positivt på det.

Med flera nyförvärv och unga spelare har Hagberg en viktigt roll som lagkapten. Till nästa år vill AIK vara tillbaka i slutspel och där kommer den nya bredden spela in.

– Vi har ju missat slutspel de senaste tre året och det är den stora målsättningen för laget. Vi gjorde det bra förra året och var ju bra med fram till de sista sex matcherna. Men då var vi inte på hugget och de hade väl lite med bredden att göra också. Vi orkade inte riktigt och det kommer bli en nyckel i år. Med en bredare trupp ska vi orka 32 matcher plus slutspel, avslutar Hagberg.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar