Jönköpings IK Herr

Jönköpings tränare Niklas Pålsson är inte orolig

SSL-nykomlingen Jönköping har ännu inte vunnit under försäsongen. Andra träningsmatchen mot Kalmarsund slutade med förlust 4-5 efter straffar. Tränare Niklas Pålsson är dock inte orolig inför säsongsstarten.

Efter fredagens träningsmatch mot FBC Kalmarsund beskrev Jönköpings nyförvärv David Östergren det som tungt i Jönköping.

TV: Tungt i Jönköping efter ny förlust 

Under söndagen möttes lagen igen och i den matchen var det ett något bättre Jönköping på planen.

– Idag var ett stort steg framåt. Vi ligger bra i vår defensiv idag och vi är återigen bra i boxplay. Vi håller tätt i två och det är bra med tanke på att det är först den här veckan vi börjat träna på boxplay. Vårt spel med boll var också mycket bättre idag. Även vårt kontringsspel börjar komma där vi vågar sätta upp bollar på vår spets, det har vi inte gjort hittills i år, säger Jönköpings tränare Niklas Pålsson efter matchen.

Trots ett bättre Jönköping blev det ingen vinst. 4-4 efter full tid och Kalmarsund vann sedan på straffar.

– Lite surt att inte vinna men vi kan inte heller vara giriga. I det läget vi är nu måste vi vara ödmjuka och fortsätta tro på det vi gör så får det komma långsamt. Man kan inte vända en nedåtgående trend på en natt. Känslan nu efter är att vi börjar hitta rätt och då gäller det att ha tålamod och fortsätta trycka på de punkterna vi vill jobba med.

Ännu ingen seger för Jönköping på försäsongen. Vad känner du fattas? 

– Jag tycker att det dels varit vår energi vilket hänger ihop mycket med självförtroendet och vårt spel med boll. Vi släpper ju inte till jättemycket lägen när vi själva är på rätt sida och försvarar oss. Annars är det när vi själva tappar boll och då är det svårt att stänga diagonaler osv.

Är du orolig inför premiären? 

– Orolig hade man blivit om vi inte kunnat få stäm i det. Sen vet vi ju alla i laget och ledarstaben vilken potential vi besitter. Hade vi inte vetat att vi kan leverera på den här nivån så hade vi varit oroliga för att det inte skulle hålla. Men som idag så gör vi en ok match, men vi har inte riktigt stäm i våra avslut. Kalmar är ett jättebra lag som lika gärna hade kunnat spela i SSL. Det är inget att skämmas över att vi får oavgjort.

För Jönköping återstår träningsmatch mot Karlstad och genrep mot Växjö. Vad vill du se i de sista matcherna inför premiären?

– Jag vill fortsatt se det hårda jobbet i försvaret och den aggressiviteten vi hade idag. Det var ett stort steg framåt jämför med de senaste tre matcherna. Mot Linköping hade vi det och det behövs för att vi ska vinna fler bollar och kunna göra de snabba omställningarna. Men den största delan är att vi måste vara noggrannare med boll. Det har varit vår största akilleshäl hittills i år, avslutar Pålsson.

TV: Se Emil Nielsens straffmål mot Kalmarsund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

AIK IBF

TV: Patrik Hagberg: ”Ser fram emot att spela slutspel”

Seriepremiär för AIK på söndag hemma mot Dalen.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Idrottsfoto
Jönköpings IK Dam

Hattrick av Elm i nykomlingsmötet

Nykomlingsmöte direkt i seriepremiären blev en målfest med där Jönköping vann med 8-4. Tre av målen gjorde av Cajsa Elm.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 13:30
Jönköpings IK
8 - 4(3-3, 0-1, 5-0)
Telge SIBK

De båda nykomlingarna Jönköping och Telge möttes direkt i seriepremiären inför 382 åskådare i Jönköping. Ett möte som skulle bli målrikt. Jönköping fick en kanonstart på året säsong med mål redan efter 33 sekunder. En väl inövad frislagsvariant från hörnet satt precis som den skulle där Linnea Juhlin avslutade med backhand upp i nättaket.

– Väldigt skön start för oss. Redan där känner man att det vi gjort tidigare kommer att fungera även i SSL, säger Jönköpings Cajsa Elm om frislagsmålet.

TV: Se frislagsmålet här

Första perioden skulle bli jämn och ställning 3-3 efter 20 minuter. Efter en lugnare andra period med 1 mål av Telges Therese Gustafsson skulle målproduktionen komma igång igen i den tredje period och då för hemmalaget som gör 5 mål och vinner matchen 8-4.

– Jag tror att vi kan rycka i tredje för att Telge gick på två femmor och inte orkade. Inför tredje går vi ner lite på folk vilket drar upp tempot samtidigt som våra avlastare gör det riktigt bra. Vi vill verkligen vinna och bestämmer oss för det, säger Elm och utvecklar.

– Jag tycker premiären blev som jag trodde den skulle bli. Väldigt mycket kamp och även om vi släpper några enkla mål så tycker jag att det är vår match. Man måste tuffa till sig mer i SSL och det ju längre matchen går desto mer tycker jag att vi gör det.

Tre mål av 17-åriga Cajsa Elm i hennes SSL-debut.

– Jag drabbas inte av premiärnerver utan bara kör. Vi har väldigt bra klaff i vår femma. Ett mål gör jag själv men de andra två är riktigt bra passningar. Sen att det är just jag som gör tre är väl mer tillfälligheter. Skönt att vara igång och skönt att inleda med en seger, säger Elm.

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Jönköping inledde säsongen med snyggt frislagsmål

Se frislagsmålet där Linnea Juhlin avslutade med backhand upp i nättaket.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

IB-Play

TV: Highlights Jönköping-Telge

Se målen från nykomlingsmötet Jönköping-Telge. Slutresultat 8-4.
Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel

Foto: Idrottsfoto
Pixbo Wallenstam IBK

Pixbo flyttar upp Danny Estrella-Näslund

Pixbo Wallenstam flyttar upp Danny Estrella-Näslund till herrarnas SSL-lag.

Med drygt en vecka kvar till seriepremiär flyttar Pixbo Wallenstam IBK upp Danny Estrella-Näslund till SSL-laget.

– En spelare som gick på RIG i Umeå och som sedan spelade i Umeå City IBK en säsong. Han kom till Pixbo Wallenstam förra säsongen och har haft en väldigt bra utvecklingskurva i division ett. Nu är det dags att kliva in och känna på SSL-spel, kommenterar Pixbos elitansvarig Kalevi Pessi i ett pressmeddelande.

Själv kommenterar Estrella-Näslund uppflyttningen:

– Det känns väldigt bra att ta steget upp till SSL efter att ha spelat fem säsonger i divison ett. Jag kände att det var läge för större utmaningar så jag ser fram emot säsongen som kommer, Säger Estrella-Näslund och beskriver sig som spelare:

– Snabb och kvick, speciellt de första stegen, bra på att slingra mig ur krångliga situationer. Resten får folk se och avgöra själva.

Förra säsongen gjorde den 21-åriga centern 7 mål och 11 assist i division 1.

Även huvudtränare Jonas Eliasson ser fram emot att får se Estrella-Näslund i högsta serien:

– En ödmjuk kille med bra spelsinne. Han är väldigt seriös med sin innebandy och utvecklas hela tiden, en riktig lagspelare, kommenterar Eliasson.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Nästa artikel