Höllvikens IBF

Hattrick av Wilhelmsson efter landslagspetningen

I onsdagens landslagstrupp till EFT fanns inte Johannes Wilhelmsson med. I kvällens match mot Sirius gav han svar på tal med 3 mål och 1 assist.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
IK Sirius IBK
2 - 6(1-2, 1-2, 0-2)
Höllvikens IBF

Säsongens tredje seger för Höllviken när laget bortavann över Sirius med 6-2 i en match där Sirius inledde målskyttet.

– Vi börjar dåligt och energilöst och är inte alls med i början av matchen. De gör 1-0 ganska snabbt och vi är inte med i inledningen. Sen kvitterar vi till 1-1 och efter det tycker jag att vi tar kontroll över matchen, säger Höllvikens Johannes Wilhelmsson.

Ett mål av Wilhelmsson i den första perioden skulle följas upp av ytterligare två och ett hattrick var fullbordat. Det sista innebar 5-2 till Höllviken och gjordes i inledningen av den tredje perioden.

– Känslan hos mig är att vi var bättre och förde matchen till stora delar. Vi har mer boll och är det bättre laget idag. Till slut så utvecklades det till en kontrollerad seger och när vi gör 5-2 så känns det klart.

Målskyttet avslutades med att Pontus Karlson Martell gjorde 6-2 i öppen bur och Höllviken tog sin tredje seger för säsongen. Tre mål och en assist från Wilhelmsson som börjat komma igång.

– Ja nu senaste två matcherna har det gått bättre både för mig och för femman. Vi får hoppas att det fortsätter så. Jag är ju lite trögstartad in i säsongerna men nu känns det som att jag börjar komma igång.

Någon aning om varför du är lite trögstartad in i säsongerna?

– Svårt att svara på och hade vetat de hade jag försök göra något åt det direkt. Men det brukar vara så varje säsong så jag vet att det kommer.

Förra säsongen gjorde Wilhelmsson 26 mål och 33 assist och belönades med en landslagsplats. I onsdags släpptes landslagstruppen till Euro Floorball Tour. Wilhelmsson som var med i Finnkampen återfanns inte i truppen till EFT.

– Givetvis jättetråkigt att inte komma med. Men jag är väl medveten om att det är hög konkurrens och att jag inte börjar säsongen jättebra och då finns det en god anledning till att jag inte är med. Det är också beskedet jag fått från landslagsledningen att jag inte riktigt kommit igång.

Svar på tal idag?

– Svar på tal kanske jag själv inte skulle säga men det har klart gått bättre sista två matcher. Det är inget jag tänker på när jag spelar men såklart skönt att jag har kommit igång, avslutar Wilhelmsson.

TV: Se målen från matchen 

TV: Se Sirius annorlunda spelarpresentation på cykel 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar