Foto: Per Wiklund
IKSU

Täby gör jättemycket bra

IKSUs första förlust kom i toppmötet möt Täby FC som imponerade på Andreas Harnesk. - Täby gör jättemycket bra, säger IKSUs tränare Andreas Harnesk.

Toppmatchen IKSU-Täby blev en bra match i högt tempo där det syntes att det var två topplag på planen både i det offensiva och defensiva spelet. Ett bortalag i Täby som spelar ett välstrukturerat 2-2-1 försvar med en fiskande topp, i första femman i form av Louise Wikström som fick flera kontringslägen under matchen. IKSU i en mer traditionellt 2-1-2 uppställning som stöter på backar vid läge. Matchen blev en jämn historia där lagen följdes åt i målprotokollet. Avgörande blev Täbys spel i special teams där laget gör 4 av 5 mål. Slutresultat 4-5 vilket innebar IKSUs första förlust för säsongen.

IKSU tränare Andreas Harnesk har analysen klar.

– Täby gör jättemycket bra, samtidigt är vi inte effektiva och Emelie Frisk gör en kanonmatch i målet. Skottstatistiken 27-14 säger väl en del om hur bra hon spelade, Andreas till ibnytt.se

Vad framförallt är det som Täby gör bra? 
– Det har ett tydligt och väl fungerade försvarsspel, de täcker mycket skott och är smart när de vänder spelet snabbt. Sen är ju deras förstafemma riktigt bra också.

Vad hade ni behövt göra för att vinna? 
– Vi borde kunnat vinna idag också, det är jämnt. En bra värdemätare för oss. Framförallt så är vi inte effektiva när vi får våra chanser. Vi missade mycket mot Dalen också. Försvarsspelet måste stämma bättre också. Efter Champions Cup ändrade vi en del och det sitter inte riktigt än även om det ser bra ut.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar