KAIS Mora

”Vinner 5 mot 5 mot SM-finalist”

En match i SSL-Dam under lördagen och det mellan KAIS Mora och Malmö FBC. En match som blev jämn, tuff och oavgjord vilket gladde Malmö. - Vi är ändå nöjda med en poäng, det känns bra att ha med det i bagaget, säger Malmös Johanna Nilsson.

SSL-Dam igång efter landslagsuppehållet och match mellan KAIS Mora och Malmö FBC inför 261 åskådare i Mora. Det blev en tuff match på många sätt där Malmö spelade fysiskt och gjorde det jobbigt för Mora.

–  Vi är Malmöiter och har lite hetsigt temperament och spelar lite på gränsen och är en ryggsäck. Vi måste vara lite grisiga mot lag som Mora för att ha en chans, säger Johanna Nilsson till ibnytt.se

Målmässigt var det Malmö som var effektivast på planen under den första perioden där 0-1 görs av Ellen Tillman vilket är 1/3 av det totala antal skott Malmö har på mål under första 20 minuterna.

Sent i den andra perioden vänder Mora tillbaka efter 2 mål i powerplay där tidigare nämnde Ellen Tillman får 2+10 minuter för osportsligt uppträdande.

– Vi vinner ändå 5 mot 5 mot Mora som var SM-finalist fjol så vi gör en väldigt bra match, säger Nilsson.

Efter att Mora utökat sin ledning till 3-1 genom Petra Weiss vänder Malmö tillbaka och kvitterar efter 16:04 i den tredje perioden genom Rebecka Mårtensson. Fler mål än så blir det inte under ordinarie speltid och förlängning väntar. Där avgörs det redan efter 24 sekunder då Therese Karlsson gör mål och Mora får extrapoängen.

– Vi brukar säga att sista 10 minuter avgör och det gäller att vi skapar oss så bra förutsättningar för det som möjligt. Det är alltid tråkigt att förlora och det kunde lika gärna varit vi som avgjort. Vi är nöjda med en poäng och tar det med oss i bagaget inför nästa match, säger Jo

Skottstatistiken slutar 33-16 och att Mora inte gör fler mål är mycket tack vare Malmös målvakt Johanna Olsson.

– Hon gör en jättegrym insats, avslutar Nilsson

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar