Foto: Per Wiklund
Herr-VM 2016

Jihde har messat Kim om målgest

130 poäng innan VM och 8 poäng på de inledande matcherna. Kim Nilsson är nu bara 2 poäng för att gå om Niklas Jihde som de meste poänggöraren någonsin i landslaget. - Jag har fått ett sms av honom att gör du sista så måste du fira med min gamla målgest, säger Kim Nilsson

Han slog rekordet som mesta målgörare någonsin mot Tjeckien med sitt 81:a mål i landslaget. Nu återstår bara 1 poäng för att tangera Niklas Jihdes totala poängrekord för Kim Nilsson.

– Just nu hade varit skönt att ha haft det klart. Det har blivit så mycket fokus kring det runtomkring och det har pratats om det hela veckan men det är inget jag kommer tänka på alls. Jag ska spela mot spel och hoppas att jag kan peta in ett par bollar, säger Kim Nilsson till ibnytt.se

Det är ju Niklas Jihde som du går om. Hur är det?

– Det skulle vara jättestort såklart. Jag har fått ett sms av honom att gör du sista så måste du fira med min gamla målgest, men det vet jag inte om jag kommer göra. Det är roligt att gå om en sån stark innebandyprofil och bra person. Han har ju varit min mentor sen jag kom till AIK och hjälp mig med många delar av min karriär.

Nu väntar VM på allvar mot Schweiz. Är ni förberedda för tuffare motstånd? 

– Det börjar sitta bättre nu. För min del var det skönt att göra 3 mål senast och komma in i det på riktigt. Det är skönt at gå in med en bra känsla nu när det gäller på allvar. Vi har stor respekt mot Schweiz och spelat många jämna matcher mot de. Det var väl förra VM när vi körde över de men efter det så har det blivit jämnt. Det ska bli jättekul att möta de.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar