IKSU

Slutspelskänsla när IKSU vann

Serietvåan Täby mot serieledande IKSU blev den toppmatch som tabellen visar. Högt tempo, kamp och ett till slut bättre IKSU som vann 7-4.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
Täby FC
4 - 7
IKSU

Täby som är det enda laget som vunnit mot IKSU den här säsongen inledde målskyttet i matchen genom Sara Attermo i en inledning och match i högt tempo, kamp och kvalitet.

– Vi gör en bra förstaperiod där vi löser deras press när de kliver upp lite högre samtidigt som de straffar oss när vi gör misstag och vi straffar de, säger Cornelia Fjellstedt.

2-2 efter den första perioden och i den andra visade IKSU upp ett bra passningsspel och höll under långa perioder ett konstant tryck mot Täbys försvar. Så fort Täby tappade boll gick IKSU högt i försvarsspelet och det var under en sådan period som Josefina Eiremo utökade till ledning för IKSU med 4-2. Täby inte ofarliga i sina kontringar men IKSU var klart bättre i den andra perioden.

Täby justerade om och satte ihop höstens succéformation med Stålhult, Wickström och Sjödin i den tredje perioden vilket direkt gav effekt i första bytet. Reducering och 3:36 in i tredje även kvittering efter mål av Jennifer Stålhult. Täby har även en till boll i mål som döms bort och inledde tredje klart bäst.

IKSU pressades, gick ner på folk och som så många gånger förr den här säsongen tar IKSU över matchen mer och mer i slutet.  Först utökas ledningen i powerplay och i boxplay gör Corin Ruttimann med 7-4 vilket blir slutresultatet.

– Det kändes som båda lagen körde på och ville mycket. Men vi visar extremt mycket hjärta och även fast vi fick två tuffa boxplay emot oss så vänder vi det till något bra och avslutar snyggt, säger Cornelia Fjellstedt.

Förlust för Täby men tillbaka för andra matchen efter skada vara Louise Wickström som summerar:

– De sätter sin chanser och det gör inte vi. Vi gör småsmisstag lite här och där, säger Wickström som har en bit kvar till toppformen:

– Helt slut, men jäkligt kul att spela igen. Jag har en bit kvar på kondisen och tanken bara.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar