Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Uddamålsseger för Mora: ”Malmö gör det bra”

Jämnt och tufft när ett bra spelande Malmö mötte ett Mora som verkligen fick kämpa för segern. - Det blir en riktigt tuff match, jag tycker Malmö gör det bra, säger Moras tränare Noél Alm Johansson.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
Malmö FBC
5 - 6
KAIS Mora

När Mora mötte Malmö i höstas krävdes förläning för att Mora skulle vinna och även i returmötet blev det jämnt lagen emellan. Den första perioden såg länge ut att bli mållös innan Elin Reinestrand med drygt en och halv minut kvar gav Mora ledningen.

– Det var skönt att få in en kasse i första perioden men vi startar inte bra. Vi kan dra upp energiin ännu mer. Vi är vana att möta ett kompakt försvar och det gäller att vi får upp farten i fötterna. Vi blir också lite väl sugna att få framåt och blir för många i anfallet. Men Hill har varit riktigt bra i målet än så länge, sa Moras Elin Reinestrand efter den första perioden till SSLPlay.se.

Andra perioden blev desto mer målrik där Moras Amanda Wall gjorde två och även Reinestrand gjorde ytterligare ett mål. En period där tempot höjdes. Med drygt 30 sekunder kvar reducerade Ellen Rasmussen, assisterad med ett fint utkast av Johanna Olsson i målet till 3-4.

– Vi står upp bra och vi har lite mer boll än vad vi förväntade oss. In mer på kasse och lassa kasse för att jobba på returer. Det var ett bra utkast av Johanna i mål så jag får tacka för den, sa Ellen Rasmussen efter den andra perioden.

Lagen fortsatta att följas åt i den tredje perioden där Mora gör 6-5 i powerplay vilket blir sista målet i matchen. Ellen Rasmussen får chansen på en straff med 9 sekunder kvar som räddas och Moras vinner.

– Det blir en riktigt tuff match. Det är spännande hela vägen in men vi var inte riktigt där idag tycker jag. Jag tycker att Malmö gör det bra. De är tighta och spelar kompakt och vi blir lite stillastående och spelar lite naivt, säger Moras tränare Noél Alm Johansson.

Besvikelse i Malmö som verkligen hade behövt poängen för att närma sig slutspelsplats.

– Jättebesvikelse att vi inte kniper poäng. Vi sliter hårt i 60 minuter, avslutar Malmös tränare Joon Berggren.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar