Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Femte avgörande väntar efter Täbyseger: ”Mora på gaffeln”

Ny hemmaseger för Täby som kvitterade till 2-2 i matcher. - Gött att vinna. Efter den här förstaperioden som vi gjorde tror jag de är lite rädda inför avgörande matchen, säger Täbys matchhjälte Erika Palmeby som gjorde avgörande 3-2 målet.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 15:40
Töby FC
3 - 2
KAIS Mora

Täby tvungna att vinna match fyra för att fortsatt ha chans att ta sig till final tog direkt grepp om matchen. Redan i första bytet gav lagkapten Jennifer Stålhult hemmalaget ledningen. En ledning som Louise Wickström utökade till 2-0 i en första period där Täby var klart starkast.

– Vi är inte riktigt med från start. Men det står bara 2-0. Vi kommer jobba oss in i det och vända matchen. Det handlar om att koppa på skallarna och fötter. Vi är som sagt inte riktigt här och det är bra att vi har 40 minuter kvar att rätta till det, sa Moras Anna Wijk till TV4 Sport efter den första perioden.

Mer skallar och fötter på Mora blev det också i den andra perioder där det var just Anna Wijk som i slutet av perioden kvitterade till 2-2 efter ett klart bättre Moraspel.

Den tredje perioden blev forstsatt jämn där både Amanda Hill i Moras mål och Emelie Frisk i Täbys mål såg till att hålla nere siffrorna. Täby som spelat stora delar av matchen på två femmor lyfte in tredjefemman. En lyckat drag då de med nya energi skapade flera chanser. Det var också Täbys Erika Palmeby i Täbys tredjefemma som avgjorde med sitt 3-2 mål. Seger för Täby och kvitterat 2-2 i matcher.

– Vår första period är fantastisk bra. Sista perioden spelar vi upp oss igen. Skönt att se att vi kunde få tillbak farten och energin i sista perioden, sa Täbys tränare Lars Jedheim efter matchen.

På måndag väntar avgörande match fem.

– Det är ju jämnt och tight i varandra match vi möts. Det är klart att det är fördel att spela på hemmaplan. Men jag tycker vi har Mora på gaffeln. Vi hade kunna vunnit större än vad vi gjorde idag och det känns som vi börjar få mer och mer grepp på Mora än vad vi hade i första matchen, säger Jedheim .

Moras tränare Noel Alm Johansson hade en motsatt syn på matchen:

– Jag tycker att i första perioden kommer vi inte ut som vi vill. Sen tycker jag att vi tar över matchen och vi har tillräckligt många chanser för att avgöra det här, säger Moras tränare Noel Alm Johansson.

 

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar