Foto: Per Wiklund
IKSU

Tschöp avgjorde mot regerande mästarna

Med en soloprestation från egen planhalva i full fart med ett avslut bakom förra lagkamraten Emelie Frisk avgjorde Moa Tschöp för Täby mot regerande mästarna IKSU.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 14:00
Täby FC
5 - 4(1-2, 2-1, 2-1)
IKSU

Toppmöte i den tredje omgången när Täby tog emot regerande mästarna IKSU på hemmaplan inför 375 personer i Tibblehallen.

En jämn match där Täby framförallt i den andra perioden hade ett klart övertag och tog igen till 3-3 efter avslutande 20 minuter. Väl där gjorde nyförvärvet från Tyresö Trollbäcken Julia Croneld sitt första mål i Täbytröjan i powerplay. I den trettonde minuten kvitterade Amanda Delgado Johansson för IKSU. Svaret från Täby kom snabbt, bara 21 sekunder senare hade Täby återtagit ledningen genom Moa Tschöp som vann boll i egen zon, avancerade över hela banan och överlistade tidigare lagkamraten Emelie Frisk som numera står i IKSUs mål.

– Jag bryter ett inspel och vet att jag bara kan ta med den och gå. Men första tanke är att ta den framåt på något sätt. Sen försöker jag ta mig igenom och jag hinner titta upp och ser att det är en lucka på första stolpen, beskriver Tschöp sitt mål till SSLPlay.se

Jämn och tempostark toppmatch vilket gjorde att Tschöp trivdes extra bra.

– Det var väldigt roligt. Det är sådana här matcher som är roliga att spela och det sådana här segrar som gör att man håller på. Kul att möta ett så bra lag och vinna.

Täbys tränare Lars Jedheim var även han såklart nöjd med att besegra de regerande mästarna.

– Det är sjukt viktigt att vi vinner. 3 poäng är jätteviktigt att få mot lagen som vi fightas med i toppen. Vi spelar upp oss jättebra och skapar mycket målchanser. Powerplay funkar även idag. Vi en gör en bra match, sa Jedheim.

För IKSUs del var det den tredje förlusten på säsongens fyra inledande omgångar.

– Jag förstår om de finns de som tittar på det utifrån och undrar vad som händer. Men ingen i vår trupp känner att det är någon kris, säger nye tränaren Johan Lindgren till Västerbottens-Kuriren. 

– Vi har hela tiden sagt inom gruppen att vi är ett annat lag och en annan grupp, och vi måste göra en ny resa tillsammans för att komma fram till det vi vill göra.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar