Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Mora fortsatt obesegrade efter toppmötet

Mora vann toppmötet mot Täby med 9-5 efter att de ryckt ifrån i slutet på matchen.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 16:00
KAIS Mora IF
9 - 6(2-2, 2-1, 5-3)
Täby FC

Toppmöte under söndagseftermiddagen när KAIS Mora tog emot Täby i Unihoc Arena. Båda lagen som var obesegrade inför mötet skulle bjuda de 349 åskådarna på en riktigt sevärd match med tre mål och ställning 1-2 redan efter knappt tre minuter. Fler mål skulle det bli och efter två perioder var det ledning för KAIS Mora med 4-3.

– Vi blandar och ger ganska mycket. Vi är inte jätte på topp just nu. Vi skulle behöva ha lite mer bollinnehav, summerade Täbys Moa Tschöp de första två perioderna till SSLPlay.se

Två av Moras mål i den andra perioden gjordes av Moa Gustafsson.

– Vår andra period är mycket bättre än vår första. Jag springer och får bra passningar och då är det bara att lägg in dem, säger Gustafsson och utvecklar vad Mora skulle tänkte på i den tredje perioden:

– Vi får fortsätta kämpa i vårt försvar. De har många spetsspelare som kan göra det lilla extra så de får vi hålla koll på, sa Gustafsson.

I den tredje perioden visade Mora att de för dagen var det bättre laget. Moa Gustafsson fullbordade sitt hattrick och My Kippilä gjorde 8-5 på en spektakulärt straff.

TV: Se när My Kippilä vallar med foten och sätter 8-5 på straff

Till slut vann Mora med klara 9-5 och tog säsongens femte raka seger.

– Det rann iväg lite på slutet. De är bra men jag tycker att vi också gör det bra, sa Louise Wickström efter matchen.

Straffskytten My Kippilä var inne på samma linje.

– Det är en tuff match och båda lagen är bra. Men idag är vi en aning bättre, säger Kippilä som är ett av Moras nyförvärv:

– Jag har kommit in i det mer och mer, dag för dag och match för match. Som lag har vi mött tufft motstånd och vunnit alla. En bra start på säsongen, säger Kippilä.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar