IKSU

”Måste sluta med social verksamhet & börja coacha för att klättra i tabellen”

Toppmatch väntar när IKSU tar emot Täby. – Det här skulle kunna vara SM-finalen i april, även om jag för tillfället håller Pixbo som seriens bästa lag just nu, säger TV4:s innebandykommentator Lars Lindberg.

Regerande mästarna IKSU har inte övertygat på samma sätt den här säsongen som den förra. Inför dagens match ligger IKSU femma med 33 poäng. 16:30 möter laget tabelltrean Täby. En match som sänds på TV4 Sport, CMore.se och på Sportkanalen där Anna Jakobsson och Lars Lindberg kommenterar.

– Det här skulle kunna vara SM-finalen i april, även om jag för tillfället håller Pixbo som seriens bästa lag just nu. IKSU gick på en rejäl nit mot Rönnby och har uttalat att de ska vinna alla kvarvarande matcher. De får minst sagt en prövning då de möter Täby, Pixbo, Mora och har ett derby mot Dalen under de kommande fyra matcherna. Vågat, härligt och respektingivande uttalande, dags att leva upp till det, säger Lars Lindberg.

Vad tror du vi kan vänta oss?

– Min känsla är att båda lagen vill markera i den här matchen. En klyscha är att lagen vill spänna musklerna men då det är så tajt mellan topplagen blir de här matcherna mentalt väldigt viktiga för lagen. Iksu kommer nog att försöka neutralisera Täbys förstafemma och lyckas de med det så vinner hemmalaget. Annars vinner Täby. Absurt tråkigt svar, men det är nog sanningen. Täby har 10 raka och deras förstafemma har spelat 15-0 de två senaste matcherna. Täby vinner.

Täby har en uttalad förstafemma som ska vara den som producerar. Något Lindberg gillar:

– Jag gillar Lars Jedheims tänk att ha en uttalad förstafemma som han kallar offensiv line, en han kallar defensiv line, en checking line. Tydligare än så blir det inte. Vägvinnande dessutom.

IKSU som satsar mot nytt guld är än så länge femma i tabellen. Vad talar för att IKSU kommer klättra i tabellen? 

– De har inte i närheten samma bredd på laget som i fjol så ska IKSU börja vinna måste de sluta agera social verksamhet och våga coacha hårdare. De har kanske 10-11 spelare som är extremt bra. Men sen är det ett glapp till övriga i min mening. Våga spela på färre spelare är deras framgångsrecept.

Eftermiddagens match är också starten på fyra avgörande omgångar.

– De kommande fyra omgångarna i SSL kommer avgöra serien. Kolla bara in topplagens kommande matcher:

Pixbo: IKSU, Täby, Malmö, Mora
Mora: Täby, IKSU, Karlstad, Pixbo
Täby: IKSU, Mora, Pixbo, Telge
Endre: Rönnby, Warberg, Sirius, Karlstad
IKSU: Täby, Pixbo, Mora, Dalen

Sändningen börjar 16:30 och matchen sänds på TV4Sport, CMore.se och på Sportkanalen.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar