Moa Gustafsson gjorde det avgörande 2-5 målet Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Mora upp i serieledning: ”Får tacka våra juniorer”

Mora upp i serieledning efter seger med 6-4 borta mot toppkonkurrenten Täby.
Serie: SSL-Herr. Matchstart: 17:00
Täby FC
4 - 6(0-0,0-2, 4-4)
KAIS Mora IF

Efter att Pixbo Wallenstam förlorat mot IKSU hade Mora inför söndagskvällens match en ypperligt möjlighet att vid seger gå upp i serieledning. För motståndet stod toppkonkurrenten Täby och att det var en väldigt betydelsefull match för båda lagen syntes inte minst i de två första perioderna med två disciplinerade försvarsspel.

– Det är en ganska trött match. Det blir ganska passiv och vi står och hoppas på mittlinjen. Det kändes kontrollerat från vår sida och det är först i slutet när de kliver vilket de måste göra som det blir lite rörigt, sa Anna Wijk till CMore.se efter matchen.

Mora ledde med 2-0 efter två perioder innan det i den tredje skulle bli ett än mer öppnare spel. Täby gick ner på folk och klev högre vilket öppnade upp spelet åt båda hållen. Efter att Täby reducerar skulle Mora svara med varsitt mål av ynglingarna Moa Gustafsson (18 år) och Moa Andersson (17 år). Gustafsson skulle göra ytterligare ett mål och Mora vinner till slut med 6-4.

– Skönt med tre poäng och det är kul att se att våra juniorer vinner matchen åt oss, säger Anna Wijk.

Tre poäng som innebär att Mora går förbi Pixbo upp i serieledning.

– Det här var en kämpainsats. Vi följer våran matchplan till nästintill punkt och pricka, säger Mora tränare Roger Jonsson.

Att komma etta i serien är dock inte allt.

– Vi har sagt att vi ska ta guldet, vilken väg vi tar är skit samma.

För Täbys del innebär förlusten att laget numera ligger femma i tabellen med 8 poäng upp till Mora. Fyra ligger IKSU på 39 poäng.

– I och med att Mora, IKSU och Pixbo lär vinna sina matcher så får vi inrikta oss på en fjärde plats för att få hemmafördel, säger Täbys tränare Lars Jedheim.

TV: Se målen från matchen här 

Resultat övriga matchen under söndagen: 
Linköping-Endre, 3-6
Warberg-Dalen, 3-6

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar