Foto: Lennart Roos
Endre IF

Endre rapporterade in 3 situationer – samtliga med Moa Tschöp

Endre skickade efter första kvartsfinalen in tre rapporter till videogranskningsgruppen.

Kvartsfinalserien Täby mot Endre som förra säsongen gick till fem matcher är igång. I torsdags spelades den första matchen som Täby vann hemma i Tibblehallen med 7-4. Efter den matchen har Endre rapporterat in tre situationer till videogranskningsgruppen. I samtliga tre situationer så är det Täbys back Moa Tschöp som har rapporterats in. Vilka situationer som har rapporterats är inte officiell information. Klart är i vilket fall att videogranskningsgruppen inte har bedömt att någon av situationerna var tillräckligt allvarliga för att ta vidare till en anmälan till Juridiska Nämnden. Därmed riskerar Moa Tschöp ingen avstängning.

Endre tränare Alexander Brinkmann har tidigare under säsongen kritiserat domarkåren för att ge just Moa Tschöp och Moras Anna Wijk specialbehandling.

— Min uppfattning är att vi har ett SSL-problem och det gäller inte enskilda domare eller senaste matchen. Vi har två olika bedömningar att förhålla oss till. Anna Wijk och Moa Tschöp spelar med andra regler än oss andra. Moa Tschöp får göra vad hon vill när hon spelare och Anna Wijk är åt andra hållet, henne får vi inte röra alls. Lägg där till att hon är lagkapten med mycket kommunikation till med domarna och hon får det otroligt bekvämt, sa Alexander Brinkmann i början av mars.

Kvartsfinalserien går idag vidare när Endre har hemmaplan. Matchstart 13:00.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar