Foto: Lennart Roos
Endre IF

Täby till semifinal – överlägsna i kvartsfinal 3

Täby vinner kvartsfinal 3 med hela 9-1 och vidare till semifinal efter 3-0 i matcher. — Jag är förvånad över att Endre inte hittar på något, säger Täbys tränare Lars Jedheim.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
Täby FC
9 - 1(1-0, 5-0, 3-1)
Endre IF

Det blev inget snack i den tredje kvartsfinalen mellan rivalerna Täby och Endre. Endre inledde bäst men efter att Täby gjort 1-0 i den första perioden började raset. Täby utökade till 2-0 efter drygt sex minuter i andra och då försvann det mesta av Endres energi och Täby kunna vinna överlägset med 9-1.

— Det drog iväg ordentligt i den andra perioden och vår målsättning var att vi skulle stänga det här klart vilket vi också gör med råge. Endre spelar upp sig i andra perioden och har bud på några kassar och hade de gjort 1-1 hade det kanske jämnat ut sig lite. Istället gör vi 2,3,4 fram till 6-0 och då är matchen avgjord, säger Täbys tränare Lars Jedheim.

En seger som innebär att Täby är vidare till semifinal med klara 3-0 i matcher efter 7-4, 6-1 och 9-1.

— Vi har spelat bra alla femmor och individuellt sett är det också flera snäpp upp jämfört med serien. Det blir något annat när matcher gäller mer. Det blev enklare än jag trodde. Jag är förvånad över att Endre inte hittar på något. De kör på samma sätt match efter match och det kändes som att de borde gjort mycket när de märker att det fungerar. Men är bara att tacka och ta emot för oss för jag tycker inte de försöker och det är sjukt förvånande.

Glädjande för Täby är att flera femmor och spelare har producerat poäng.

— Jättebra. Kan vi ha två femmor som producerar så behöver man inte bara leva på en femma. Det är jättebra och det är också flera spelare som gör poäng. Vi är farliga på många positioner.

Går det att bedöma hur bra ni är?

— Jättesvårt att säga. Jag är lite fundersam över hur bra Endre egentligen är. Jag vet inte om resultaten säger så mycket egentligen så det ska bli spännande att se i semin. Det är först där vi kan se vart vi står. Men Endre var inte riktigt så bra så jag tror inte vi ska skruva upp oss för mycket. Men visst, vi har Ranja (Varli) och Matilda Sjödin som båda är tillbaka och nu producerar så det är såklart väldigt bra att ha med sig. Det ska bli sjukt spännande att se vart vi står någonstans.

Vilka Täby får möta i semifinal återstår att se då kvartsfinalserien Pixbo-Rönnby pågår med 2-1 i matcher till Pixbo. Skulle Pixbo vinna den möter Täby Mora. Bästa målskytt i matchen blev Julia Croneld som gjorde hattrick vilket även gör henne till bästa målskytt i slutspelet.

TV: Cronelds målsuccé fortsätter 

En tung förlust för Endre som inte räckte till i den här kvartsfinalserien.

— Jag är grymt imponerad hur vi inleder matcher och hur vi trots två tunga förluster bakom oss tror på det och att vi gör det med aktivitet. Vi försöker inlednings och är imponerande modiga och aggressiva. Men redan när 2-0 kommer så blir det tufft och så tar det inte så jättelång tid innan det står ganska mycket, summerar Endres tränare Alexander Brinkmann.

LÄS MER: Brinkmann: ”Stora problemet är att vi gör för lite mål”

TV: Se målen från matchen här

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar