Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

3 mål på 2 minuter när Mora vände till seger

Mora vände och vann semifinal efter tre mål på knappt två minuter i den andra perioden.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 19:00
KAIS Mora IF
7 - 4(2-3, 3-1, 2-0)
Täby FC

Reprisen på förra årets semifinalserien mellan Mora och Täby som då gick till fem matcher är igång och det var Täby som fick en kanonstart. Efter 10 minuter hade Täby en 3-0 ledning efter tre mål från Täbys förstafemma.

— Ja vad händer första 10. Vi kanske inte riktigt är med och de får några mål direkt. Sedan tycker jag vi reser oss. Det var väl mer inställningen där som vi föll på. Vi var inte riktigt med på att det skulle gå så fort. Men sedan steppar vi upp och det var skönt att kunna avsluta första perioden bra, säger Moras Elin Reinestrand.

Mora kom tillbaka i perioden och reducerade till 2-3 genom just Elin Reinestrand som även skulle göra andra periodens sista mål då Mora på knappt två minuter vände till 5-4.

— Vi är effektiva och får ett fint momentum där. Vi gör det väldigt bra och får en straff också som Anna (Wijk sätter säkert.

Reinestrands ledningsmål gjordes med bara 4 sekunder kvar av perioden.

— Det blir en spelvändning där Anna gör sin gubbe och jag fyller på som jag brukar. En jättefin passning senare och jag kan lägga in den i nästan öppet mål. Skönt att få det precis innan paus.

I tredje perioden höll Mora samman och vann med 7-4.

— Vi gör en jättebra insats idag till slut. Hela laget gör en bra match och krigar sig tillbak efter den dåliga starten Skönt att få med sig det direkt och jag tycker alla tre formationer gör väldigt bra ifrån sig idag. Vår bredd visar att den är viktigt, avslutar Reinestrand.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar