Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Stålhult: ”Följer vår gameplan till 100%”

Seger för Täby i semifinal 2.
Serie: Semifinal 2. Matchstart: 19:00
Täby FC
8 - 3(1-1, 3-2, 4-0)
KAIS Mora IF

Täby vann semifinal mot Mora med klara 8-3.

— Vi gör det vi ska idag och följer vår gameplan till 100%. När vi gör det så är vi riktigt bra, säger Täbys Jennifer Stålhult som inte vill säga vad i gameplanen som fungerar bra:

— Nej det håller vi för oss själva.

Täby fick en kanonstart på matchen med mål redan efter 19 sekunder av Matilda Sjödin.

— Viktigt att få ett mål direkt. Det gav oss det självförtroendet vi vill ha.

4-3 efter två perioder efter en sen reducering av Mora med dryga minuten kvar.

— Vi hade en väldigt bra känsla med oss in i tredje även om de reducerade sent. Vi hade spelat riktigt bra och vi ville inte backa hem och hålla boll. Istället matade vi på och och kunde dra ifrån.

Efter ett tidigt mål i den tredje perioden till 5-3 av Jennifer Stålhult utökade Täby bara sin ledning och vann kontrollerat.

— Känslan var att det var kontrollerat hela tredje. Det som vi gör bra då är att vi inte slutar att kämpa trots att det blir stora siffror. Vi offrar oss för varandra, täcker skott och kan hålla ut hela matchen.

Vad är största skillnaden idag jämfört med senast? 

— Vi startade ju väldigt bra även förra matchen men tappade självförtroende när Mora kom ikapp. Idag behöll vi energin och fortsatte våga utan att vara rädda matchen igenom.

I Täby var det återigen spelarna som ska producera som gjorde mål varav ett hattrick av Matilda Sjödin och 2 mål av Jennifer Stålhult.

— Jätteviktigt att vi som ska producera gör det. Är man en målskytt och har den rollen så ska man göra mål. Matilda Sjödin gör en fantastiskt match idag och det är skönt när det fungerar. Jag är också väldigt nöjd med min insats. avslutar Stålhult.

TV: Se målen från matchen 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar