Foto: Per Wiklund
Landslag

Hill: ”Det börjar absolut smalna av”

Mikael Hill om truppen till EFT.

20 utespelare och 2 målvakter har tagits ut i herrlandslagets trupp till Euro Floorball Tour i slutet av april. En trupp som består av de bästa spelarna just nu enligt landslagstaben.

— Inga återbud den här gången. Men det är några spelare som vi vet har haft skavanker under slutspelet. De fanns med i diskussionerna men eftersom vi kommer ha ett läger senare i maj så vill jag inte ta den risken att ta med de nu. Det är bättre de får läka i lugn och ro. Truppen vi har tagit ut nu är den som vi tycker är bäst just nu, säger förbundskapten Mikael Hill.

Börjar truppen smalna av inför VM?

— Det börjar absolut smalna av. Det här är en trupp som av spelare som är bäst just nu med 2 debutanter som ska få chansen. Ganevik har ju varit uttagen tidigare både av oss och den tidigare staben men varit skadad och sjuk. Med tanke på hans form är det givet att han är med. Samma sak med Hovlund som varit väldigt bra. Han har inte varit aktuell innan men vi har backplatser där det finns chans att plocka en plats till VM.

Efter EFT kommer truppen igen att bli större.

— Sommarlägret kommer vi vara fler igen och köra på fem femmor och flera målvakter. Det blir det stora lägret inför VM.

LÄS MER: Herrlandslagets väg till VM

Vad blir fokus under EFT? 

— Egentligen kommer det vara en repris av det som gjordes i VM-kvalet. De testade vi en hel del men mot sämre motstånd vilket gjorde det svårare att få de svaren vi sökte. Nu får vi möjlighet att göra det mot tuffare och det sak bli spännande att se hur det fungerar. Det är detaljer både i försvarsspelet och anfallsspelet.

I VM kvalet som spelades i början av året vaktade Pixbos Jon Hedlund och Dalens Måns Parsjö-Tegnér målet. I höstas var Helsingsborgs Jonathan Edling med i landslaget. Den här gången är det Faluns Johan Rehn och Storvretas Viktor Klintsten som är de uttagna målvakterna.

— Nu står Johan Rehn där i semifinal med 3-1 i matcher och vi får se hur det går för Klintsten ikväll. Det kan ju bli 3-1 även honom. Man såg i senaste matchen hur Klintsten steppade upp i tredje och gjorde det riktigt bra. Du har ju bland annat superräddning som någonstans avgjorde. De både har visat på hög nivå nu under slutspelet, avslutar Hill.

LÄS MER: Ingen Omar Aldeeb i truppen: ”Mer fokus på 2020”

LÄS MER: Rudd tillbaka i landslaget – tog en av de sista platserna 

LÄS MER: Hela truppen till EFT

LÄS MER: Skrällen: 19-åring debuterar i herrlandslaget

LÄS MER: Mikael Hill om debutanterna

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar