Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Sjödin startade Täbys vändning – 2 mål på 18 sekunder

Två mål 18 sekunder av Matilda Sjödin startade Täbys vändning.
Serie: Semifinal 3. Matchstart: 19:00
KAIS Mora IF
4 - 5(3-0, 1-1, 0-4)
Täby FC

Hemmalaget Mora fick en drömstart inför 2 560 åskådare i hockeyhallen JALAS Arena. 3-0 efter den första perioden där Mora var det laget med högst energi samtidigt som Täby visade en känsla av att ”sitta kvar i bussen”. Täby reducerade tidigt i den andra perioden innan Mora utökade sin ledning till 4-1. Trots det var Mora inte helt nöjda efter två perioder.

— Det är klart att vi behöver upp en nivå till för att stänga den här fajten. Det är hårt arbete som behövs i den tredje också. Vi pratade om att ta kommandot tidigt och jag tycker vi har gjort det. Men möter ett bra lag och det känns som de kommer höja det en nivå till, sa Moras tränare Noél Alm Johansson efter två perioder.

En oro som skulle visa sig befogad. Täby Matilda Sjödin hade nämligen ställt in siktet på nättaket i den åttonde minuten med två snabba reduceringar. Två mål som startade Täbys vändning som med drygt fem minuter kvar fullbordades till seger efter 5-4 mål av Julia Croneld.

— Det var bara att gå ut och köra på inför tredje. Vi vet att att sista perioden är vår bästa period och jag tror att vi allihopa visar det idag. Vi har haft en bra försäsong vilket gör att vi orkar hela matchen, sa Matilda Sjödin.

TV: Se målen från matchen här

Målen från Sjödin var två riktiga fullträffar.

— Ja det är väl lite tur också där men de sitter bra, säger Sjödin ödmjukt och utvecklar:

— En del tur är det. Jag börjar hitta formen och det är mål jag ska göra. Jag har ett fantastiskt lag som hjälper mig hela vägen och har gjort det hela den här resan jag gjort till idag. Det tryckt att ha dem där och det är bara att gå in och älska läget.

Matilda Sjödin som har kommit tillbaka från sin korsbandskada har gjort 5 mål på 3 matcher mot Mora. Det finns dock mer att hämta.

— Nej än är jag inte i samma form som förra året. Jag har bara spelat 10 matcher tror jag men det är en bit på vägen. Det är inte den här säsongen jag ska var som bäst utan nästa säsong.

Segern innebär att Täby har 2-1 i matcher ifrån fredagens möte i Tibblehallen.

— Hemmaplan och bara gå in och ta ett byte i taget. Vi ska inte sväva iväg och tänka på någon SM-final utan det är krig i 60 minuter.

Mora tappade sin 4-1 ledning och föll igenom rejält i den tredje perioden.

— Jag tycker att när de kommer ikapp så blir vi för ängsliga. Vi försöker försvara ledningen någonstans och de för ett bra momentum samtidigt som vi tappar lite i markering och sedan blir det tufft. Det är tufft att vända det i det läget, säger Moras tränare Noel Alm Johansson.

— Vi försöker göra vad vi kan och vi försöker vända det mentalt på bänken också. Men vi blir för ängsliga och tar inte våra chanser. Det saknades inte direkt chanser på slutet men vi har inte modet fullt ut.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar