Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Vändning av Mora – gjorde 8 raka mål

Mora vände och vann och såg till att det blir en femte avgörande match på söndag.
Serie: Semifinal 4. Matchstart: 18:30
Täby FC
2 - 8(1-0, 1-3, 0-5)
KAIS Mora IF

Semifinalserien mellan Täby och Mora och går vidare efter kvällens match i Tibblehallen inför 1 1016 åskådare. Hemmalaget Täby som hade läge att avgöra med ledning 2-1 i matcher tog också ledningen med 2-0 i början av den andra perioden. Sedan vände Mora och som de gjorde det. 2-0 blev till 2-3 efter två perioder och Mora tog över matchen helt.

— Jag tycker vi blir stressade helt i onödan. Vi kastar bort bollar och bjuder in dem i matchen. Vi är väl inte helt vana med situationen men det är helt och hållet vårt eget fel. Jag tror det sitter mest i huvudena idag. Vi är inte vana med att leda med 2-1 i matcher och även om man inte ska tänka på det så har man det i bakhuvudet att det finns en match till,  sa Täbys Moa Tschöp till Sportkanalen.

Moras målskytte fortsätte i den tredje perioden när lagkapten Anna Wijk efter drygt en minut utökade Moras ledning. Täby hade svårt att komma till några riktigt farliga chanser samtidigt som Mora kontrollerade stora delar avslutningen. Till slut skrev resultatet till 8-2 efter flera mål  i öppen kasse.

— Jag är så sjukt stolt över det här laget. Framförallt hur vi spelar i två perioder. Vi är inte riktigt med i första men andra och tredje perioden är riktigt bra. Att komma ut som vi gör i tredje perioden och spela ut som vi gör är riktigt imponerande, sa Anna Wijk efter matchen.,

Segern för Mora innebär att det nu står 2-2 i matcher inför söndagens match i Mora. Laget som vinner där spelare SM-final i Globen nästa helg.

— Jag är stolt över det arbetet vi gör. Vi lägger ner på själ och hjärtat i det vi gör och även om vi får en tuff start igen så har vi idag modet att gå hela vägen. Får man momentum och fart på grejerna och en känsla av att man klarar av saker så lyfter laget. Vi skakar om inför andra och får en bra träff, säger Moras tränare Noél Alm Johansson och blickar fram mot söndag:

— Vi ska ju försöka vrida upp ännu mer nu. Nu får vi vittring på den här finalen och då blir vi ännu bättre

TV: Se målen från matchen här 

Oroväckande för Mora var dock att Malin Andréasson utgick skadad i den tredje perioden. I nuläget är det oklart hur allvarlig skadan är.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar