Foto: Per Wiklund
KAIS Mora

Mora till Globen: ”Känns helt fantastiskt”

KAIS Mora till SM-final efter 7-3 i semifinal 5 mot Täby.
Serie: Semifinal 5. Matchstart: 18:10
KAIS Mora IF
7 - 3(2-0, 1-0, 4-3)
Täby FC

En femte avgörande semifinal skulle avgöra vilka som skulle möta IKSU i SM-finalen nästa helgen. Mora räddade Täbys matchboll på bortaplan i fredags och när det skulle avgöras tog Mora taktpinnen från start. Med hög press vann Mora boll efter boll och gick ifrån till en 3-0 ledning efter två perioder.

— Det är 20 miner kvar och det är fortsatt hårt jobb som gäller. Vi måste fortsätta täcka skott och spela uppoffrande. Vi ska inte släppa någonting och ha den här biljetten till Globen, sa Moras Malin Andréason efter två perioden till CMore.

Täby hade svårt att göra mål på sina chanserna samtidigt som Amanda Hill storspelade.

— Vi måste börja sätta chanserna. Vi gör det lite bättre spelmässigt nu i andra men vi måste ha lite mer jävla anamma och våga vinna det här, sa Täbys Louise Wickström.

Täbys målskytte lossnade i den tredje perioden och det blev nerv i matchen när Jennifer Stålhult reducerade till 4-3 efter knappt sju minuter. Ett mål som skulle bli Täbys sista då Mora visade styrka och gick ifrån till seger med 7-3.

— Det känns helt fantastiskt. Vi håller på att ge bort det i tredje igen men på något sätt lyckas vi knyta näven och kriga oss till den här vinsten. Vi spelar inget skönspel men vi vinner och gör det sjukt bra, säger Anna Wijk.

Att Mora är vidare till final innebär att det blir en repris på förra årets final mellan IKSU och Mora. Nu med ett Mora som har en bredare trupp.

— Vi har sagt det länge nu men vi har en helt annat bredd i år. Vi har många spelare som kan gå in och leverera och vinna matcher åt oss. Det är helt annat än vad vi haft tidigare. Det ser vi här också där vi har spelat på mycket mer folk än Täby och det gör att vi orkar, säger Wijk.

TV: Se målen från matchen här

Finalen blir Moras femte raka SM-final.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar