Foto: Pixbo Wallenstam IBK
#ibsilly

Finsk landslagsback till Pixbo Wallenstam

Finska landslagsbacken Mia Karjalainen klar för Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstam fortsätter att värva till internationellt. Seden tidigare är den schweiziska landslagsmålvakten Lara Heini redan klar och nu ansluter en finsk landslagsback, Mia Karjalainen till klubben.

— Att få in en internationell kvalitetsspelare som Mia är förstås oerhört spännande. Det är en spelare som har stor rutin från mästerskapsfinaler och som vet hur man stoppar SSL.s toppspelare. Med henne stärker vi det defensiva ledet ytterligare och får samtidigt in en spelare som har både potential och vilja att utveckla sin offensiv, säger Pixbo Wallenstams tränare Per Tjusberg i ett pressmeddelande.

Mia Karjalainen har gjort en kort sejour i Schweiz tillsammans med bland andra just Lara Heini. Nu är det dags för nästa land och nästa utmaning för finska landslagsbacken.

— Tanken om att spela i Sverige slog mig i höstas. Det är är något jag ännu inte gjort i min karriär och jag vill se om jag fortfarande kan utvecklas som spelare genom att spela i världens bästa liga och samtidigt utmana mig själv innan jag lägger klubban på hyllan. Detta var en perfekt möjlighet för att få göra detta och jag har hört många bra saker om Pixbo Wallenstam och Göteborg så jag blev intresserad när dem kontaktade mig. I slutändan gjorde staden och klubben mitt beslut väldigt lätt och alternativet var egentligen att stanna kvar i PSS. Självklart var det ett svårt beslut att återigen byta klubb och land men nu är jag väldigt förväntansfull.

Vad kommer skilja Sverige kontra Finland och Schweiz där du spelat tidigare?

— Det kommer vara fler tuffa matcher. I både Finland och Schweiz är kvaliteten på lagen väldigt varierad och antalet matcher under säsongen är färre än i Sverige. Jag förväntar mig fartfyllda matcher och många talangfulla spelare att spela både med och mot.

Kalevi Pessi är elitansvarig för Pixbo Wallenstams damer och han ser fram emot att äntligen få se Mia i klubben.

— Hon har varit i yttersta världseliten i många år och med henne får vi in massor av internationell rutin. Hon är en av världens bästa backar och representerar den finska sisu som höll på att kosta Sverige VM-guldet senast. Mia är en naturlig ledare både på och utanför plan och vi har i flera år försökt locka henne till Pixbo Wallenstam och är nu oerhört glada över att hon nu bestämt sig för att spela med oss.

LÄS OCKSÅ: Schweizisk landslagsmålvakt till Pixbo

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar