Foto: Jonathan Rudman
Mullsjö AIS

Braillard: ”Jag vill hjälpa Mullsjö att nå drömmen”

Mullsjö stjärnvärvning om första tiden i klubben.

 

Mullsjö har tappat flera spelare efter förra säsongen såsom lagkaptenen David Gillek, centern Petter van Keppel, Tobias Utteberg och Henrik Olofsson. Mullsjö har också förstärkt med kvalité där den schweiziska stjärncentern Tim Braillard sticker ut. Braillard kom till Mullsjö den 2:a augusti och har redan kommit in bra i laget.

— Det var väldigt lätt att komma in i gruppen och jag fick mycket hjälp både i laget och runtomkring. Jag är väldigt glad att vara här och ser fram emot seriestart, säger Braillard.

Redan under Sibylla Games visade Braillard varför han blir en nyckelspelare i Mullsjö. Med starkt fysiskt spel, snabba omställningar och fina passningar visade schweizare varför han är en en av Schweiz bästa spelare. Dessutom spelade Mullsjö med hög press vilket passar centern perfekt.

— Jag trivs bra när vi spelar med hög press. Det var liknade vad vi hade i Alligator Malans och jag är van vid det. Det är lite mer snabba omställningar i Schweiziska ligan men att vi spelar likt här med höga pressen gör att jag kommit in i spelet redan efter några veckor.

Vad har du för tankar om kommande säsongen? 

— Vi har inte uttalat pratat mål men vi går för guld. Allt vi gör ska leda till guld vilket är klubbens dröm. Känslan är att vi har potentialen att gå så långt. Vi kanske inte har de bästa spelarna jämfört med ett par andra lag men vi har en teamkänsla som är riktigt bra. Man känner det varje träning.

Vad tror du att din roll blir i årets Mullsjö? 

— Jag vill hjälpa de att nå drömmen. Men det är också mitt mål att gå långt och ta guld. Exakt vad min roll blir får utvecklas nu under hösten men jag tror det blir likt hur jag spelat tidigare.

Mullsjös tränare Andreas Elf imponeras över nyförvärvets insats så här långt.

— Verkligen imponerande av Braillard. Jag trodde inte han skulle vara så här bra så här tidigt, säger Mullsjös tränare Andreas Elf.

Utöver spel i Mullsjö är Braillard oerhört viktig för det schweiziska landslag som utmanar Sverige och Finland om guldet. Förra säsongen vann Schweiz över Sverige för första gången och senast i helgen vann Schweiz över Finland. I det kommande VM tror Braillard att Schweiz har chans att bryta dominansen.

— VM är ett stort mål den här säsongen och vi har under flera år jobbat hårt för att komma dit vi är idag. Ledarstaben har verkligen gett oss chans att utmana och nu vet vi att nrä vi kommer upp och spela vårt bästa så kan det gå lång. Det gäller bara att få ihop det i VM.

Hur bra chanser har ni att utmana? 

— Vi har vunnit över de andra länderna tidigare. Det visar att vi har det som krävs och vet vad vi måste göra. Samtidigt måste vi spela på toppnivå för att lyckas. Jag ser verkligen fram emot VM och vill ge tillbaka ett guld till ledarstaben som verkligen gett oss möjligheten att utmana.

Om några veckor inleder Mullsjö serien med ett hett derby mot Jönköping. Tills dess fortsätter träningarna i högt tempo vilket delvis överraskat Braillard.

— Något som överraskat är det höga tempot på träningen. Visst alla lag går in 100% i det de gör men här är känslan jämför med mina tidigare lag att det är en nivå till. Varje träning, varje samling och varje match så finns det lite till vilket har överraskat på ett positivt sätt. Det är tydligt att vi verkligen vill få ut maximalt för att kunna gå långt. Dessutom är detta perfekt för mig då jag kan fortsätta utvecklas, avslutar Braillard.

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar