Foto: Stefan Lindgren
IKSU

Iksu överlägsna – målshow Joelsson

Stor målshow av Sofia Joelsson när Iksu vann toppmötet med tvåsiffrigt.
Serie: SSL-Dam. Matchstart: 16:00
IKSU
12 - 3(3-0, 4-0, 5-3)
Täby FC

Toppmötet mellan serieledande Iksu och ligafyran Täby blev aldrig det jämna toppmötet som det fanns möjlighet till att bli på förhand. Iksu som inlett ligan med idel segrar varav flera med tvåsiffrigt satte avtryck direkt i den första perioden till 3-0. En ledning som utökade till 7-0 efter två perioder och hemmalaget var i stora delar av matchen överlägset.

— Vi gör en väldigt bra match idag. Täby är lite svaga idag medans vi är väldigt heta på alla positioner. Vi gör jobbet för varandra och visar hur bra vi är. Det är alltid lite extra när det blir en toppmatch som det här är och det märktes att vi taggade till lite extra. Alla ville idag och när alla levererar så blir det så här, säger Iksus Sofia Joelsson.

Joelsson själv var på rejält målhumör. Efter två perioder hade hon gjort fyra mål och när matchen var slut hade Iksu gjort tolv mål varav sex från Joelssons klubba.

— Det är kul att göra mycket såklart. Men det kommer ifrån att vi spelar ett bra försvarsspel. Vi spelvänder på de flesta av målen och flera gör jag i öppen kasse. Emelie Wibron ger mig riktigt bra passningar och även de övriga i femman spelar riktigt bra idag.

Något speciellt bakom målleveransen idag?

— Jag vet inte. På uppvärmningen kändes det väldigt dåligt för mig. Jag hade inte kontroll på bollen eller någonting. Men sen så slog jag på fokuset på matchen och viljan att visa att vi är det bästa laget så man snäpper upp det en bit. Idag var en sådan dag där det blev mycket mål helt enkelt.

Mycket mål blev det och slutresultatet i toppmötet skrevs till 12-3 inför ett fullsatta 850 personer på läktaren. Ett styrkebesked från Iksu.

— Det här är absolut ett styrkebesked av oss att göra en sådan här bra match mot ett topplag och vinna så stort. Sedan vet jag inte om Täby gör en mindre bra insats idag eller om vi gör en väldigt bra insats. Klart är i alla fall att vi är så här bra. Vi levererar så här bra varje träning och förhoppningsvis kan vi fortsätta göra det i alla matcher framöver också.

Dagens insats var nästintill 100%-ig förutom en dipp i tredje perioden då Iksu släppte in tre mål.

— Det är aldrig kul att släppa in mål och det blir lite extra svårt i en sådan här match när man leder med så pass mycket. Vi dippar lite i fem minuter i tredje perioden och gör inte jobbet som behövs i 60 minuter. Då hjälper vi inte Fällman i kassen och det är något vi behöver höja för att göra en perfekt insats. Men i en sådan här match gör det inte så mycket då vi leder så stort, men framöver kan det ju vara jämnare och då får vi inte dippa som vi gör, säger Joelsson.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Highlights IKSU-Täby

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar