Foto: Per Wiklund
Grupp B

Rudd till sjukhus – Hill ger lugnande besked

På instagram la Alexander Rudd ut att han var på sjukhus. Förbundskapten Mikael Hill ger lugnande besked.

Efter segern igår mot Finland tränade Sverige idag lätt på förmiddagen. Någon timme efter att träningen var slut la Alexander Rudd upp en bild på sin instagramstory från en sjukhussal med texten ”Denna eviga motvind”. Alexander Rudd som har haft problem med olika skador genom åren missade VM 2016 på grund av hjärnskakning. När vi pratar med förbundskapten Mikael Hill så ger han lugnande besked för Rudd.

— Han har en tejpbit bredvid vänster öga. Mer än så är det inte, säger Hill.

Vad hände? 

— Det åkte upp en klubba under träningen och det sprack. Man kan väl säga att det blir lite en storm i ett vattenglas. Att han åkte till sjukhuset var för att se över det och få det tejpat. Nu har det blivit urtvättat och ihoptejpat. Han är vid god vigör.

Är det allvarligt så att han inte är tillgänglig för spel? 

— Det är i höjd med ögat och precis vid ögat. Men det är ingenting som gör att han kommer missa något utan han är tillgänglig för spel och kommer träna som vanligt imorgon förmiddag innan matchen.

Imorgon måndag ställs Sverige mot Norge. Ett Norge som vann över Danmark med 9-3 under söndagen efter ett hattrick av Markus Lindgjerdet som till vardags spelar i Örebro.

TV: Se målen från matchen Norge-Danmark här

LÄS MER: 16 kollin checkades in på Arlanda – läs om VM-packningen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar