Foto: Martin FLOUSEK
Grupp B

Fyra sekunder från nollan i debuten: ”Har väl mer akademisk betydelse”

Parsjö-Tegnér fyra sekunder ifrån att hålla nollan i VM-debuten mot Norge.

Efter att Johan Rehn stått första matchen fick Måns Parsjö-Tegnér chansen mellan stolparna för VM-debut i matchen mot Norge.

— Det är ändå ganska gutt ändå att ta någon minut och reflektera över att det är VM-premiär och att man står där efter att någonstans börjat på en skolgård och nu står man i en VM-match i Prag, säger Parsjö-Tegnér.

Vilken debut det blev sen. Parjsö-Tegnér stängde igen de chanser Norge skapade och ju längre matchen gick desto mer övergick fokus på om Parsjö-Tegnér skulle hålla nollan eller inte. Det var nära en fulländad VM-debut men vid fyra sekunder kvar av matchen gjorde Norge retfullt 9-1.

— Just där och då så är det ju surt när man förstår att bollen har gått in. Då blir det lite frustration i en två sekunder och det blir någon väl vald svårdom men tätt efter så kan man garva lite åt det. Det var en väldigt bra insats i matchen som jag är väldigt nöjd med så målet har väl mer akademisk betydelse för att få en guldstjärna och något för historieböckerna.

— Det var en bra match från början. Jag fick väl jobba mest med lite omställningar och emellanåt ganska rena frilägen och så just den här 3-5 i början på andra. Jag känner att jag hade att göra och Norge gör det hyfsat offensivt. Det var ett flöde av chanser och jag behövde inte stå och vänta i långa stunder.

En bra start på VM för målvakten som konkurrerar med Johan Rehn om målvaktspositionen.

— Hade jag fått stå och kolla på i 3×20 minuter i en VM-debut hade inte varit lika kul så det var skönt att få jobba på matchen igenom.

Förbundskapten Mikael Hill hyllar Parsjö Tegnérs insats.

— Jag tycker han var jättebra och vid målet ska han nog ge sina utespelare lite bassning ikväll. De får väl bjuda honom på en chokladbit eller något på hotellet, säger Hill.

LÄS MER: Debutanternas kväll mot Norge

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar