Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Lockerudsduon la grunden till seger: ”Hittar henne i sömnen”

Två byten och två mål - duon från Lockerud Mariestad lag grunden till Pixbo Wallenstams seger.

Duon Emma Stenberg och Klara Loneberg värvades tillsammans till Pixbo Wallenstam med en dubbellicens från Lockerud Mariestad inför årets säsong. I matchen mot Västerås Rönnby fick de återigen spela tillsammans och det blev utdelning direkt.

— Vi har fått köra de senaste två matcher ihop och nu under landslagsuppehållet så har vi kört på tillsammans på träningarna. Vi funkar ju bra tillsammans och har spelat väldigt mycket ihop innan, säger Emma Stenberg.

Samarbetet hos duon visade sig direkt när Emma Stenberg gjorde mål redan i deras första byte efter drygt två minuter. När de två minuter senare återigen tog plats på planen utökade Stenberg till 2-0 och duon gav Pixbo en drömstart. Både målen assisterade av just Klara Loneberg.

— Det är såklart jättekul med en sådan inledning och att vi gör mål. Det är två väldigt bra passningar och jätterolig att vi gör mål direkt.

Ett fint Lockerudsamarbete? 

— Ja det var det verkligen. Det är sådana mål vi tycker om att göra. Det är jättekul att spela tillsammans och jag hittar ju henne i sömnen. Det är jätteroligt också att vi får spela med Josse (Josefin Wålinder). Hon gör det jättebra och vi hittar varandra bra.

Pixbo vann matchen med 5-4 efter en målrik första period. Efter 20 minuter var ställningen 4-3 till hemmalaget.

— Det var en rolig match och en riktigt laginsats att vi tar tre viktiga poäng. Vi började starkt i den första perioden och det blev mycket mål. Sedan blev det lite mer uppställda anfall och jag tycker vi gör det bra matchen igenom. Vi körde på och gav allt i varje byte.

Med knappt en minut kvar reducerade Rönnby och tryckte på för en kvittering. Stenberg var dock inte orolig.

— Jag kände att vi hade kontroll på det. Det är såklart surt när de hänger ett på slutet när vi ligger så tajt i boxen. Men känslan var att vi kommer ta det här. Vi var det bättre laget planen, säger Stenberg.

TV: Se målen från matchen här 

Inför matchen presenterade Pixbo Wallenstam även två kontraktsförlängningar. Bland annat med den hälseneskadade lagkapten Ida Sundberg.

LÄS MER: Lagkaptenen förlänger – tar sikte mot VM 

 

Emma Stenberg, Pixbo Wallenstam IBK Dam

Två mål av Emma Stenberg. Foto: Per Wiklund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar