Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Skadade landslagsbacken förlänger: ”Ge allt för att få spela VM”

Ida Sundberg som just nu är skadad förlänger med Pixbo Wallenstam.

Landslagsbacken tillika Pixbo Wallenstams lagkapten Ida Sundberg skriver nytt kontrakt med klubben. En klubb hon tillhört sedan 2013.

— Efter tre fantastiska år på RIG hade jag turen att komma till Pixbo Wallenstam i ”rätt läge”. Det var en generationsväxling den säsongen och vi nya fick ta mycket ansvar direkt, vilket passade mig bra. Jag har hela tiden trivts och mått väldigt bra i Pixbo Wallenstam vilket bidragit till att jag kunnat fokusera på rätt saker och att min utveckling gått framåt hela tiden. Att få ta över kaptensrollen efter Julia Larsson var en stor ära och något jag lärt och fortfarande lär mig väldigt mycket av, säger Sundberg i ett pressmeddelande.

Att fortsätta i Pixbo Wallenstam var ett givet val.

— Det fanns lite annat som lockade, men när det gällde att spela i Sverige och SSL så var Pixbo Wallenstam absolut det givna valet.

Just nu är Ida Sundberg skadad efter att hon slet av hälsena i matchen mot Täby i början av 2019 och hon kommer missa resten av årets säsong.

— Jag opererades i mitten av januari och går nu omkring med en ”pjäxa” som jag ska ha i ungefär en månad till. Rehab för själva hälsenan börjar på riktigt när jag tar bort ”pjäxan” eftersom jag inte får röra på foten så mycket ännu. Jag tränar på med det jag kan för att hålla igång kroppen vilket förhoppningsvis gör att jag inte tappar hela flåset och alla muskler.

Till nästa säsong finns både en comeback efter skada och ett VM i tankarna.

— Jag längtar redan efter att kunna vara med och bidra på plan igen. Målet är såklart att vara hel och i tillräckligt bra form för att kunna vara med och slåss om en plats till VM. Det kan ta tid att få ordning på en hälsena igen så jag ta en dag i taget och hoppas att rehaben går rakt framåt och att jag jag inte stöter på några större bakslag under resans gång. Jag kommer självklart ge allt för att få spela VM. Mitt stora fokus är dock fortfarande på denna säsongen även om jag inte kan spela. För oss finns bara ett mål, SM-guld. Även om jag inte kan bidra på plan kommer jag ge allt vid sidan av för att peppa och heja på gänget som fortfarande gör jobbet där, säger Sundberg.

Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK Dam

Foto: Per Wiklund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar